Uhapšen osumnjičeni za krađe u fabrici "Radoje Dakić"

Otuđene bakarne djelove M.V. je, sumnja se, prodao otpadima sekundarnih sirovina u Podgorici
0 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.01.2013. 15:07h

Podgorička policija uhapsila je M.V. (22) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje, da je počinio dva krivična djela teška krađa na štetu fabrike “Radoje Dakić”.

Navodi se da je iz fabričkog postrojenja otuđena veća količina bakarnog šinskog razvoda ukupne vrijednosti preko 14.000 eura, te da je preduzetim aktivnosti na rasvjetljavanju događaja policija identifikovala M.V. koji se sumnjiči da je počinio pomenuta krivična djela.

"Policija je došla do sumnje, da je M.V. krajem decembra 2012. i početkom januara 2013. u više navrata ulazio u krug fabrike “Radoje Dakić”, a potom ulazio kroz ventilacioni otvor u unutrašnjost hale “Fakop-a”, odakle je otuđio šinski razvod u ukupnoj dužini od 125 metara, dok je demontirao još 75 metara šinske instalacije. M.V. je, sumnja se, po ulasku u unutrašnjost hale, koristeći skelu penjao se na šine u hali, nakon čega je fizičkom snagom – golim rukama polomio i odvalio fiksirane bakarne trake, a potom ih izbacio izvan hale kroz ventilacioni otvor, kroz koji je i ulazio u halu", navodi se u saopštenju.

Sumnja se, da je M.V. prethodno krajem novembra i početkom decembra 2012. u više navrata, ulazio u krug fabrike “Radoje Dakić” , nakon čega je, koristeći isti “modus operandi” - ubacivanje kroz ventilacioni otvor u unutrašnjost hale “Fakop-a” demontirao i otuđio šinski razvod sa tri bakarne trake dužine od oko 72 metra, kao i šinski razvod sa dvije bakarne trake dužine od 176 metara.

Otuđene bakarne djelove M.V. je, sumnja se, prodao otpadima sekundarnih sirovina u Podgorici.

O događajima je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Nakon hapšenja M.V. je uz izvještaj, u zakonskom roku, sproveden Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, na dalju nadležnost.

Bonus video: