Petričević reagovao na saopštenje policije: Sud će utvrditi ko je u pravu

"Navod da je Ivan Petričević, Poresku upravu doveo u zabludu da donese rješenje o povraćaju poreza od 114.822,65 eura je takođe netačan"
508 pregleda 3 komentar(a)
Budući izgled naselja koje A-KOP gradi u Podgorici, Foto: Premier Nekretnine
Budući izgled naselja koje A-KOP gradi u Podgorici, Foto: Premier Nekretnine
Ažurirano: 23.01.2013. 16:51h

Izvršni direktor podgoričkog preduzeća “A-Kop” Ivan Petričević, reagovao je na policijsko saopštenje u kojem se navodi da je on osumnjičen za pokušaj polumilonske prevare. Njegovo reagovanje “Vijesti” prenose u cjelini:

“Ivan Petričević, izvršni direktor, do momenta slanja ovog obavještenja nije uhapšen, a da li je stekao protivpravnu dobit tokom 2011. godine u iznosu, kako se u tekstu navodi, od 114.822,65 eura, utvrdiće se u drugostepenom upravnom postupku, odnosno upravnom sporu koji su u toku, a koji se vode povodom rješenja poreskog organa koje je poslužilo kao osnov policijskim službenicima za podnošenje predmetne krivične prijave.

Prevarom pokušali da oštete budžet Crne Gore za pola miliona eura?>>>

Navod da je Ivan Petričević, Poresku upravu doveo u zabludu da donese rješenje o povraćaju poreza od 114.822,65 eura je takođe netačan. Istina je, a poreski organ i podnosioci krivične prijave bi trebalo da znaju i iznesu tačan i precizan podatak, a to da ih je tokom 2011. godine "doveo u zabludu" da donesu osam takvih rješenja o povraćaju PDV-a na ukupan iznos od 283.786,81 euro.

O kvalifikacijama iznijetim u tekstu o lažnom prikazivanju fiktivnih faktura i dovođenju u zabludu poreskog organa i samoj osnovanosti krivične prijave najbolje govore sami zapisnici o izvršenim kontrolama, rješenja poreskog organa i akti nadležnih organa po uloženim redovnim pravnim sredstvima, a organi tužilaštva i pravosuđa će dati konačnu ocjenu svega.

Indikativno je da je predmetna krivična prijava podnijeta i svi mediji o istoj obaviješteni nakon proteka perioda od godinu dana od dana "saznanja za prevaru" i upravo na dan saznanja da smo protiv poreskog organa podnijeli tužbu nadležnom sudu za naknadu materijalne štete i izgubljene dobiti, a protiv odgovornih lica krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja i nesavjesan rad u službi kojim radnjama nam je pričinjena ogromna materijalna šteta”, piše u reagovanju Petričevića.

Bonus video: