Potjernica za Nikšićaninom: Prevario za oko 17.000 eura?

"Z. P. se predstavljao kao vlasnik i odgovorno lice u više pravnih subjekata i falsifikujući potpise ugovarao poslovnu saradnju"
0 komentar(a)
novac, Foto: Etftrends.com
novac, Foto: Etftrends.com
Ažurirano: 21.01.2013. 08:54h

Crnogorska policija raspisala je lokalnu potjernicu za Nikšićaninom Zoranom Pavlović (55) zbog sumnje da je prevario više pravnih lica za oko 17.000 eura.

Pavlović se, saopšteno je iz Uprave policije duže vremena lažno predstavljao i u cilju pribavljanja nezakonite imovinske koristi dovodio i držao u zabludu odgovorna lica u preduzećima sa teritorije Crne Gore.

On se, pojašnjeno je iz policije, predstavljao kao vlasnik i odgovorno lice u više preduzeća sa kojima je, falsifikujući potpise, ugovarao poslovnu saradnju i uzimajući od njih robu.

“Kao sredstva obezbjeđivanja plaćanja Pavlović je ostavljao falsifikovane mjenice i mjenična ovlašćenja. Dokumenta o preuzetoj robi je ovjeravao falsifikovanim pečatima. Na ovaj način je ostvario za sebe protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 17.251,00 eura”, saopštila je policija.

Inspektori Ekspoziture za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su protiv njega krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela prevara i falsifikovanje isprave.

Bonus video: