Juniori u kvalifikacijama za SP u grupi sa Rusijom, Grčkom, Danskom i Austrijom

Žrijebom je, takođe, odlučeno da Rusija bude domaćin kvalifikacionog turnira, koji se igra od 7. do 11. maja.
1 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2013. 15:39h

Muška juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore u kvalifikacijama za 26. Svjetsko prvenstvo u Turskoj (Ankara i Izmir), od 22. avgusta do 1. septembra, igraće u grupi A sa Rusijom, Grčkom, Danskom i Austrijom, odlučeno je žrijebom u Luksemburgu, sjedištu Evropske odbojkaške konfederacije.

Žrijebom je, takođe, odlučeno da Rusija bude domaćin kvalifikacionog turnira, koji se igra od 7. do 11. maja.

Plasman na SP izboriće pobjednici četiri kvalifikacione grupe, a vizu imaju organizator Turska i Italija, prvak Evrope 2012. godine.

„Rusi su domaćin, a uvijek imaju odlične selekcije, u svim kategorijama. Grčka je izuzetno jaka ekipa, sreli smo se sa njima u Baru, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i na Balkanijadi u Zrenjaninu. O Austriji i Danskoj nemam nikakvih informacija. Mislim da je prvo mjesto rezervisano za Ruse, Grčka je na papiru u prednosti za drugo mjesto, što ne mora ništa da znači, jer smo na Balkanijadi dosta solidno igrali sa njima, a bićemo i mi stariji za godinu dana".

"Grčki igrači igraju ligu, koja je, bez sumnje, jača od naše. Nama je cilj dobro da odigramo, da to iskoristimo i kao pripremu za Balkanijadu. Nadam se da iz dobre igre može proisteći neko iznenađenje, eventualno protiv Grčke, a protiv Rusije, iskreno, teško“, rekao je „Vijestima“ selektor juniora Srđan Popović.

GRUPE

Grupa A (Rusija)

Rusija, Grčka, Danska, Crna Gora, Austrija

Grupa B (Francuska)

Francuska, Belgija, Poljska, Portugal, Letonija

Grupa C (Bugarska)

Bugarska, Njemačka, Estonija, Rumunija, Izrael

Grupa D (Srbija)

Srbija, Španija, Slovačka, Finska, Češka, Hrvatska

Bonus video: