Tri Pakistanca ilegalno prešla crnogorsku granicu

Tri Pakistanca Rafagat Mirza Ali, Muhamed Nadim Hafiz i Ferhad Gil Muhamedvpredati su u tivatskoj policiji koja ih je privela na saslušanje
67 pregleda 0 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 18.01.2013. 19:23h

Prilikom redovne kontrole, carinici su na carinskom terminalu “Račica” u Tivtu, u kamionu turskih registarskih oznaka, pronašli tri pakistanska državljanina koji su ilegalno prešli crnogorsku granicu.

"Osnovano se sumnja da su lica u prevozno sredstvo ušla u Grčkoj”

Tri Pakistanca Rafagat Mirza Ali, Muhamed Nadim Hafiz i Ferhad Gil Muhamedvpredati su u tivatskoj policiji koja ih je privela na saslušanje. Oni su, kako "Vijesti" nezvanično saznaju, bili skriveni u gliseru koji je turskim kamionom bio transportovan iz Izmira u Turskoj do tivatske marine Porto Montenegro.

Kamionom je upravljao bugarski državljanin Rafailov Julijan Ilehev koji je policiji izjavio da nije bio upoznat sa time da su se tri slijepa putnika sakrila u teret koji je prevozio za Crnu Goru.Pakistanci su prema nezvaničnim informacijama, tvrdili da su dali po 500 eura izvjesnom Kurdu koji je trebalo da ih prošvercuje do Italije.

“Odsjek za suzbijanje krijumčarenja, carinski službenici i policija ustanovili su da je na teretnom motornom vozilu, turskih registarskih oznaka, čiji je vozač prijavio zvukove iz zadnjeg dijela vozila, prekinuta ceradna sajla uz pokušaj maskiranja prekida, a da su tri carinska obilježja na kamionu (tursko, albansko i crnogorsko) nepovrijeđena.

Osnovano se sumnja da su lica u prevozno sredstvo ušla u Grčkoj”, saošteno je tim povodo iz policije, uz napomenu da će nakon saslušanja kod osnovnog tužioca u Kotoru, Pakistanci će biti deportovani u Albaniju preko koje su ušli u Crnu Goru, a protiv vozača kamiona policija je podnijela krivičnu prijavu.

Bonus video: