Odbojka: Crnogorske kadetkinje dobile rivale u grupi na EP

Crna Gora će, naravno, mečeve igrati u Baru, dok će se u grupi 2, u Kladovu, nadmetati Srbija, Turska, Francuska, Njemačka, Holandija i Rusija.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2013. 12:05h

Crnogorske odbojkašice će na Evropskom kadetskom prvenstvu u Kladovu i Baru igrati u grupi 1 sa Slovenijom, Poljskom, Italijom, Grčkom i Češkom, odlučeno je na današnjem žrijebu u beogradskom hotelu „Metropol“.

Crna Gora će, naravno, mečeve igrati u Baru, dok će se u grupi 2, u Kladovu, nadmetati Srbija, Turska, Francuska, Njemačka, Holandija i Rusija.

"Samo učešće na Evropskom prvenstvu je za nas veliki uspjeh. Svaki osvojeni set za nas će biti kao pobjeda, a svaka eventualna pobjeda vrijedna medalji. Mi ćemo se potruditi da se pokažemo u što boljem svijetlu, i da vidimo gdje se nalazimo na evropskoj mapi. Nemamo nikakav pritisak što se tiče rezultata. Italija i Poljska su najjače reprezentacije u našoj grupi, koje su u vrhu svjetske odbojke, a našu šansu ćemo tražiti protiv Češke, Grčke, eventualne Slovenije", rekao je "Vijestima" selektor kadetkinja Marko Radusinović.

Nakon pet kola, u polufinale će se plasirati po dvije prvoplasirane reprezentacije iz obje grupe.

Završnica EP igraće se u barskoj „Topolici“, a šampionat se održava od 29. marta do 7. aprila.

Žrijebom su rukovodili potpredsjednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i predsjednik žirija Prvenstva Evrope za kadetkinje, Čeh Jan Hronek i Belgijanac Vili Bruninks, član Sportsko – organizacione komisije CEV-a.

Pored domaćina žrijeba, Aleksandra Boričića, predsjednika Odbojkaškog saveza Srbije i potpredsjednika CEV-a, Alise Marić, ministarke sporta Srbije, te Vlade Divac, predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije, žrijebu su ispred odbojkaškog saveza Crne Gore prisustvovali predsjednik Cvetko Pajković i izvršni direktor Igor Vušurović, koji je i izvlačio kuglice.

Bonus video: