POLICIJA PRETRESALA STAN

Uhapšeni Cetinjani: Nađen "štek" sa oružjem i drogom, spriječen zločin?

Kako sumnjaju iz policije, stan u kojem su nađeni i oduzeti predmeti korišćen je prilikom priprema za izvršenje teškog krivičnog djela koje je trebalo da bude izvršeno u Cetinju
362 pregleda 8 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.04.2019. 00:12h

Cetinjani F.K. (29) i M.R. (27) uhapšeni su nakon što je policija otkrila i pretresla stan u kojem je bilo skriveno oružje, veća količina municije, eksplozivna sredstva i lažna brada za maskiranje.

Iz Uprave policije sumnjaju da su oduzeti predmeti bili namijenjeni izvršenju teškog krivičnog djela iz oblasti krvnih delikata, kao i da su uhapšeni povezani sa izvršenjem još nekih teških krivičnih djela u Crnoj Gori.

Uz ove predmete nađen je i kokain, kao i više telefona.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, nakon višenedjeljnih aktivnosti koje su bile usmjerene na sprječavanje vršenja teškog krivičnog djela iz oblasti krvnih delikata, a koje su sprovedene u sadejstvu sa službencima Sektora kriminalističke policije, locirali stan, tzv. štek, koji je, kako se sumnja, korišćen prilikom priprema za izvršenje ovog teškog krivičnog djela koje je bilo planirano da bude izvršeno u Cetinju. Prilikom pretresa ovog stana slobode su lišena dva lica. U stanu je pronađeno i oduzeto oružje, veća količina municije, eksplozivna sredstva i lažna brada za maskiranje koji su, kako se sumnja, bili namijenjeni izvršenju ovog krivičnog djela. Pronađen je i kokain, kao i više telefona koji će biti predmet vještačenja i provjera", navode iz policije.

Stan u kojem su nađeni predmeti vlasništvo je S.B. sa Cetinja.

"Nakon višenedeljnih aktivnosti došlo se do saznanja o lokaciji pomenutog stana, vlasništvo S.B. iz Cetinja, za koji su postojala saznanja da se u njemu nalaze sredstva za izvršenje teškog krivičnog djela. Službenici OB Cetinje su, u sadejstvu sa SKP, pribavili naredbu za pretres od sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju nakon čega su izvršili pretres ovog stana. Tom prilikom slobode su lišeni F.K. (29) i M.R. (27) iz Cetinja, za koje se sumnja da su posjedovali sredstva za izvršenje krivičnog djela koja su ovom prilikom pronađena i oduzeta", ističu iz policije.

Pretresom su pronađeni i oduzeti pištolj „CZ“ sa okvirom u kojem se nalazilo 11 metaka u ilegalnom posjedu, rezervni okvir sa 11 metaka, još dva rezervna okvira, korice od pištolja, PVC kutija od pištolja „CZ“, 35 metaka za automatsku pušku, 43 komada metaka i 18 detonatorskih kapisli.

"Osim toga pronađeni su i oduzeti sedam mobilnih telefona sa SIM karticama, PVC zamotuljak sa sadržinom praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain i lažna brada za lice", dodaju iz policije.

Nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju o svemu je upoznat i državni tužilac u Višem državnom tužilalaštvu u Podgorici.

"Državni tužilac u VDT u Podgorici je naložio da se ova dva lica liše slobode zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija, te da mu se privedu uz krivičnu prijavu. Obrada ovog predmeta se nastavlja u konsultaciji sa državnim tužiocem u VDT u Podgorici. Pribavljeni operativni podaci ukazuju na sumnju da su ova dva lica povezana i sa izvršenjem i još nekih teških krivičnih djela na teritoriji Crne Gore, a policijske mjere i radnje na provjeri i dokazivanju tih saznanja su u toku", zaključuju iz policije.