Stanković mu ispričao za batine u betonjerci

Bošković je naveo da je, nakon što su ga tri puta zvali iz policije, promijenio bravu na vratima jedne pritvorske prostorije u kojoj se slomio ključ
94 pregleda 3 komentar(a)
Goran Stanković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Stanković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.01.2013. 19:39h

Bivši policajac Oliver Bošković rekao je u Osnovnom sudu da mu je njegov, takođe, bivši kolega Goran Stanković ispričao da su Aleksandra Pejanovića prebili u betonjerci prije četiri godine.

"Pošto sam završio posao, ključ sam predao Ivici Paunoviću i otišao kući"

To je kazao na suđenju bivšem rukovodiocu ekspoziture za poslove dežurstva u podgoričkoj policiji Ratku Rondoviću i njegovom tadašnjem pomoćniku Dušanu Raičeviću, kojima se sudi za nesavjestan rad u službi.

Bošković je naveo da je, nakon što su ga tri puta zvali iz policije, promijenio bravu na vratima jedne pritvorske prostorije u kojoj se slomio ključ, ne precizirajući da li je to bila prostorija u kojoj je bio smješten Pejanović.

“Popeo sam se na gornji sprat i u hodniku sreo Gorana Stankovića koji mi je kazao da je Pejanović pretučen u betonjerci. Pošto sam završio posao, ključ sam predao Ivici Paunoviću i otišao kući", kazao je Bošković.

Ušli u betonjerku i prebili Pejanovića

Na suđenju petorici službenika policije Ivici Paunoviću, Milanu Kljajeviću, Milenku Lekoviću, Bojanu Radunoviću i Dobrivoju Đuričiću zbog istog događaja, Bošković je ispričao da je čuo da je više maskiranih i naoružanih momaka ušlo u betonjerku i prebilo Pejanovića, da su svi optuženi policajci znali za to, ali da su bili nemoćni da reaguju i da nijesu mogli to da spriječe.

Na predlog Ražnatovića, kao svjedoci na sljedećem pretresu naći će se šefovi smjene Tadija Ćetković i Dušan Bečanović

On je tada rekao i da ga je Rondović upozorio da će ostati na poslu, ukoliko kaže da nije mijenjao bravu sporne noći u prostorijama za zadržavanje.

Ništa od toga nije pomenuo na jučerašnjem pretresu.

Branilac Rondovića, advokat Novak Ražnatović, zatražio je uvid u spise koji sadrže Stankovićev iskaz koji je dao kao okrivljeni, kako bi se utvrdila vjerodostojnost njegovih svjedočenja.

Na predlog Ražnatovića, kao svjedoci na sljedećem pretresu naći će se šefovi smjene Tadija Ćetković i Dušan Bečanović koji su sporne noći bili u službi.

Nepreduzimanje ovlašćenja

Rondović i Raičević su optuženi da su nepreduzimanjem ovlašćenja iz svoje nadležnosti stvorili uslove i otklonili prepreke da ga, za sada nepoznati pripadnici Interventne jedinice, više puta prebiju.

Pejanović je ubijen u maju prošle godine ispred zgrade u kojoj je živio

Dalje se navodi da su nakon prebijanja, njih dvojica odbili da mu obezbijede medicinsku pomoć i izdali naređenja da se u službenoj evidenciji ne unose istiniti podaci o njegovim povredama i zahtjevima.

Suđenje se nastavlja 20. februara.

Pejanović je ubijen u maju prošle godine ispred zgrade u kojoj je živio, a za ubistvo je osuđen policajac Zoran Bulatović na 13 godina zatvora.

Bonus video: