Masa: Mogu da se borim za šampionsku titulu

„Nije se naše vozilo promijenilo od avgusta, već sam se ja promijenio. Jači ste ako razumijete sebe”, poručio je Masa
61 pregleda 1 komentar(a)
Felipe Masa, Foto: Beta AP
Felipe Masa, Foto: Beta AP
Ažurirano: 17.01.2013. 13:59h

Vozač Ferarija Felipe Masa rekao je danas da će se u predstojećoj sezoni Formule jedan ravnopravno boriti za šampionsku titulu.

Masa je u posljednje tri godine bio u sjenci klupskog kolege Fernanda Alonsa, ali je u završnici prošle sezone popravio rezultate i stekao samopouzdanje.

„Ono što sam uradio u drugom dijelu prošlogodišnjeg šampionata je trening za predstojeću sezonu. Želim da budem konkurentan od početka do kraja, da pobjeđujem i borim se za šampionsku titulu. To sam radio u prošlosti, nisam zaboravio”, rekao je Masa, prenio je Autosport.

Brazilac je rekao da je postigao dobre rezultate u drugom dijelu prvenstva jer je mnogo napredovao na psihološkom planu.

„Nije se naše vozilo promijenilo od avgusta, već sam se ja promijenio. Jači ste ako razumijete sebe”, objasnio je Masa.

„Čak iako 90 odsto ljudi više ne želi da vjeruje u mene, važno je da imam samopouzdanja. Morate da vjerujete u svoje sposobnosti. Znam da mogu da budem šampion, da mogu da pobjeđujem i da mogu da budem ono što sam nekada bio”, rekao je Masa.

Brazilac je dodao da ponovo uživa u takmičenju u Formuli jedan, kao što je 2008. godine kada se borio za titulu.

„Možda i nisam toliko uživao, možda nisam bio srećan. Ali sada jesam, želim da se zabavljam i tako mogu da radim svoj posao na najbolji način. Jedino tako mogu da ponovim rezultate iz 2008. godine”, zaključio je Masa.

Bonus video: