Nikšić: Ukradeni oluci sa Sabornog hrama

Saborni hram je prije 113 godina podignut po naređenju knjaza Nikole u slavu crnogorskih i hercegovačkih junaka sa Vučjeg Dola, Duge, Golije i Pive
25 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2013. 12:53h

Sa Sabornog hrama u Nikšiću, prethodne večeri za sada nepoznati počinioci, skinuli su i odnijeli bakarne oluke i slivnike, a oštetili su i dva gromobrana vjerovatno u namjeri da i njih ponesu.

„Gromobrani su oštećeni a poneseno je preko 20 metara bakarnih oluka. O svemu smo obavijestili policijučiji službenici su obavili uviđaj. Prije nekoliko dana odnesena su i dva slivnika“, kazao je starješina hrama jerej Miodrag Todorović.

Iako je, kako je kazao, pričinjena znatna materijalna šteta, ono što ga više brine su sve češći nasrtaji na svetinje, pa je „dubokom zabrinut za mentalno i duhovno stanje takvih osoba koje najviše štete sebi“.

Saborni hram je prije 113 godina podignut po naređenju knjaza Nikole u slavu crnogorskih i hercegovačkih junaka sa Vučjeg Dola, Duge, Golije i Pive, a njegovu izgradnju je pomogao Sinod Ruske pravoslavne crkve i car Nikolaj Romanov.

Galerija

Bonus video: