Žižić napada novu titulu

WBC je Žižića imenovao kao zvaničnog pretendenta, pa vlasniku pojasa prvaka Mediterana preostaju samo dvije solucije - da titulu brani protiv Nikšićanina polovinom marta, ili da je vrati
3 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2013. 23:05h

Nakon što je u Berlinu osvojio titulu omladinskog prvaka IBF verzije, Nikšićanin Milorad-Mićko Žižić kreće u nove izazove. Naš srednjak je bacio rukavicu Turčinu Sultanu Gekalpu Oezekleru, vlasniku pojasa prvaka Mediterana u WBC verziji.

WBC je Žižića imenovao kao zvaničnog pretendenta, pa vlasniku pojasa prvaka Mediterana preostaju samo dvije solucije - da titulu brani protiv Nikšićanina polovinom marta, ili da je vrati.

Ukoliko šampion ne prihvati odbranu, Žižić bi se borio za upražnjenu titulu protiv rivala kojeg odabere WBC.

"Želim borbu za tu titulu i jako sam motivisan za tako veliki izazov. Oezekler je sjajan bokser, odlično rangiran u WBC federaciji i volio bih da titulu uzmem baš od njega. Krenuo sam sa pripremama, kako bih borbu za titulu dočako maksimalno pripremljen i na pravi način predstavio Crnu Goru i naš boks. Nadam se da će se moj menadžer, Luka Popović uskoro dogovoriti detalje sa taborom prvaka", kazao je Žižić.

Oezekler nastupa za njemački kamp “Evil”, a u profi ringu je slavio 14 puta, uz samo jedan poraz. S druge strane, Žižić je slavio u svih osam mečeva, a polovinu od toga zabilježio je u prošloj godini. Žižićev kamp želi da borbu za titulu organizuje u Baru.

Bonus video: