Drugi dan bezuspješnog traganja za nestalom djevojkom iz Budve

Helikopter MUP-a i danas od ranog jutra sa neba oblijeće taj dio obale, a policija i pripadnici Službe za spasavanje pretražuju plaže
85 pregleda 21 komentar(a)
Plaža Mogren, Foto: Arhiva "Vijesti"
Plaža Mogren, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.01.2013. 16:06h

Ekipe policije, Plovna jedinica, helikopter MUP-a i pripadnici Službe za spasavanje već drugi dan bezuspješno tragaju za srednjoškolkom iz Budve A.K. (16), koja je preksinoć oko 23,30 časova nestala dok je sa drugom šetala uskom stazom uz more od hotela "Avala" ka plaži Mogren.

Helikopter MUP-a i danas od ranog jutra sa neba oblijeće taj dio obale, a policija i pripadnici Službe za spasavanje pretražuju sa kopna dio plaža od Budve ka Mogrenu i dalje ka Jazu.

U potragu za nestalom srednjoškolkom uključeni su i gliseri Plovne jedinice MUP-a kao i lokalni ribari ali još uvijek nema nikakvih podataka o nestaloj šesnaestogodišnjakinji.

Učenica III razreda srednje škole "Danilo Kiš" iz Budve, najvjerovatnije je nestala u talasima, dok je preksinoć pokušavala da se domogne plaže Mogren, gdje je trebalo da se nađe sa prijateljima.

Nesreća se dogodila oko 23.30 časova kada su djevojka i njen drug krenuli od hotela “Avala” šetalištem ka plaži. Zbog velikog nevremena i talasa, koji su zapljuskivali brdo, njen drug se 50-ak metara prije nego su stigli do plaže Mogren predomislio da dalje nastave put, pa je djevojci rekao da se vrate nazad ka hotelu.

Sedamnaestogodišnji mladić ispričao je u policiji da se on okrenuo ka gradu, a da je djevojka odbila da odmah krene za njim. U jednom trenutku se okrenuo i na kratko vidio drugaricu na šetalištu, a onda je nestala...

Mladić je došao do hotela “Avala”, a potom je ispričao da je uzalud nekoliko minuta čekao da mu se pridruži i A.K. ali kad je shvatio da je nema ponovo se vratio do plaže Mogren, gdje je nije našao.

Drug nestale djevojke u policiji je ispričao da je u panici i strahu za život njegove drugarice pozvao prijatelje da je traže, a kad su shvatili da se možda dogodila tragedija slučaj su prijavili policiji tek dvadesetak minuta poslije ponoći.

Bonus video: