Milki Ljumović će biti oduzet pasoš

Bašović smatra da je Ljumović prikrila stvarne razloge odlaska iz Crne Gore, i da bi mogla da pobjegne
4 komentar(a)
Milka Ljumović, Foto: Zoran Đurić
Milka Ljumović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.01.2013. 19:36h

Bivšoj generalnoj direktorki Crnogorske komercijalne banke Milki Ljumović biće oduzet pasoš i određene mjere nadzora, javlja Televizija Crne Gore.

Sudija za istrage Miroslav Bašović je time prihvatio predlog Specijalnog tužilaštva, a Ljumović će morati jednom sedmično da se javlja područnom organu policije u Podgorici.

Bašović smatra da je Ljumović prikrila stvarne razloge odlaska iz Crne Gore, i da bi mogla da pobjegne, sakrije se u neku drugu države i tako ometa proces.

Bivši funkcioneri CKB-a, Bose Tatar, Dubravka Pavićević, Jelica Petričević, Veliša Radunović i Gorica Vujisić uhapšeni su 21. decembra prošle godine zbog sumnje da su za 5,5 miliona eura oštetili budžet banke.Pored njih, Specijalno tužilaštvo za zloupotrebe ovlašćenja u privredi sumnjičilo je i Ljumović koja je, nakon hapšenja njenih kolega, poslala medijima pismo u kome je navela da se nalazi na liječenju u Italiji i da će nadležnim organima biti dostupna poslije novogodišnjih praznika.Ljumović je prilikom saslušanja negirala da je odgovorna za davanje kredita bez valjanog pokrića, a iz Tužilaštva je, nakon skoro tri sata saslušanja, saopšteno da će se Ljumović, kao i preostalih pet osumnjičenih, braniti sa slobode. Tužilaštvo je nakon toga istražnom sudiji Višeg suda uputilo predlog da Ljumović bude pod mjerama nadzora i da joj se privremeno oduzmu putne isprave. Mjere nadzora podrazumijevaju povremeno javljanje Ljumović određenom državnom organu kao i privremeno zadržavanje pasoša.

Bonus video: