Budva: Srednjoškolku talas povukao sa staze ka Mogrenu?

Nesreća se dogodila oko 23, 30 časova kada su djevojka i mladić krenuli od hotela “Avala” šetalištem ka plaži
366 pregleda 85 komentar(a)
Mogren, staza, Foto: Arhiva Vijesti
Mogren, staza, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.01.2013. 18:05h

Učenica III razreda srednje škole “Danilo Kiš” iz Budve A.K. (16) vjerovatno je nestala u talasima, dok je sinoć sa drugom bila na šetalištu uz more na potezu od hotela “Avala” ka plaži Mogren.

Nesreća se dogodila oko 23, 30 časova kada su djevojka i mladić krenuli od hotela “Avala” šetalištem ka plaži. Zbog velikog nevremena i talasa, koji su zapljuskivali brdo, njen drug se 50-ak metara prije nego su stigli do plaže Mogren predomislio da dalje nastave put, pa je djevojci rekao da se vrate nazad ka hotelu.

Sedamnaestogodišnji mladić ispričao je u policiji da se on okrenuo ka hotelu, a da je djevojka odbila da odmah krene za njim. U jednom trenutku se okrenuo i na kratko vidio drugaricu na šetalištu, a onda je nestala...

Mladić je došao do hotela “Avala”, a potom je ispričao da je uzalud nekoliko minuta čekao da mu se pridruži i A.K. ali kad je shvatio da je nema ponovo se vratio do plaže Mogren, gdje je nije našao.

Drug nestale djevojke u policiji je ispričao da je u panici i strahu za život njegove drugarice pozvao prijatelje da je traže, a kad su shvatili da se možda dogodila tragedija slučaj su prijavili policiji tek dvadesetak minuta poslije ponoći.

Potraga obustavljena do jutra

Potraga za nestalom učenicom organizovana je odmah, pa su pripadnici Službe zažtite i spasavanja odmah krenuli ka Mogrenu kako bi pokušali da nađu djevojku.

Načelnik te službe Zdravko Šljukić za “Vijesti” je kazao da je dežurna ekipa uspjela da dođe blizu Mogrena, ali da zbog velikih talaza nisu mogli da se domognu plaže.

“Konopcima smo se spustili, prečešljali plažu i okolni prostor, a kada je počelo da sviće češljali smo i dio staze, međutim, nismo našli djevojku”, kazao je Šljukić.

Tokom dana sve raspoložive ekipe policije, MUP-a i službe za spasavanje bili su uključeni u potragu za nestalom A.K.

Helikopterska jedinica MUP-a satima je sa neba nadlijetala dio od Budve ka Mogrenu, dok su pripadnici Plovne jedinice policije pretraživali obalu duž tog dijela mora.

“Činimo sve da pronađemo djevojku. Sumnjamo da se dogodilo najgore”, rečeno je “Vijestima” u policiji.

Zbog jakog nevremena, talasa i jake kiše potraga je obustavljena kada je pao mrak, a u srijedu čim svane ekipe će ponovo tražiti nestalu srednjoškolku.

I Ruskinja stradala na istom mjestu

Ruska državljana B.T. stradala je sredinom septembra na istoj stazom prema plaži Mogren >>>

Pripadnici plovne jedinice budvanske policije su tada pokušali su da spasu Ruskinju iz uzburkanog mora, ali je bilo prekasno, već su samo uspjeli da izvuku njeno beživotno tijelo.

Bonus video: