Poze koje sagorijevaju najviše kalorija tokom seksa

Nemojte odustajati zbog toga što mislite da niste dovoljno izdržljivi ili maštoviti
148 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2013. 16:13h

Opšte je poznata činjenica da se uz seks sagorijeva dosta kalorija, ali koje su to poze uz koje možete i vježbati i izgubiti koji kilogram.

Nemojte odustajati zbog toga što mislite da niste dovoljno izdržljivi ili maštoviti.

Fitnes predigra

Ovo je prvi i najjednostavniji korak. Dok se ljubite, snažno masirajte glavu, donji dio vrata i ramena svog partnera.

Ova masaža sagorijeva oko 80 kalorija na sat, a vašeg partnera će sigurno usrećiti, što je čini dobitnom kombinacijom.

Vježbanje u intervalima

Fitnes treneri posebno ističu prednosti vježbanja u intervalima, tj. postepenog dodavanja vježbi i pojačavanja njihovog intenziteta.

Ovaj način vježbanja može da udvostruči sagorijevanje kalorija, zato isprobajte sve što vam padne na pamet. Pokušajte sa nekim novim pozama i slobodno se preznojite. Uz vruć i aktivan seks možete sagorjeti i do 358 kalorija za jedan sat.

Magija misionarske poze

Ova poza donosi obostranu korist, pošto će partner koji je dole učvrstiti trbušne mišiće, a onaj koji je gore ojačati gornji dio tijela.

Uputstvo za žene: Kada se partner spušta prema vama, podignite kukove i zategnite trbušne mišiće. Takođe, možete rotirati kukove na kružni način, tako ćete zategnut struk, ali i više uživati u seksu. Uz ovu vježbu, za samo nekoliko minute vaši trbušni mišići će izgledati kao da ste uradili sto trbušnjaka.

Uputstvo za muškarce: Tokom misionarske poze oslonite se na dlanove umjesto na laktove i blago savijte. Pokušajte da se zadržite u toj pozi, a pomicanjem donjeg dijela tijela za vrijeme seksa ojačaćete grudni koš, ramena i tricepse.

Seks i vježbe u stojećem stavu

Ova poza se svodi na to da muškarac stoji i drži partnerku, a ona obmota noge oko njega.

Tokom seksualnog čina svi mišići kod muškarca se dodatno zatežu kako bi se zadržao u ovoj pozi, a broj otkucaja srca se povećava, što organizam navodi da troši više kalorija. Za razliku od muškaraca, žene tokom ove seks poze jačaju spoljašnju i unutrašnju stranu bedara.

Obrnuta misionarska poza

Uz to što će sam doživljaj učiniti još zanimljivijim i uzbudljivijim obrnuta misionarska poza sagorjeće dosta masti i kalorija.

Za razliku od klasične, obrnuta misionarska poza, podrazumijeva da ste oslonjeni na koljena. Oslonite se na stopala kao da idete u duboki čučanj, što će tokom seksa dodatno ojačati mišiće zadnjice, bokove i bedra.

Ova poza takođe dovodi do ubrzanja pulsa, pa će organizam sagorijeti i do 200 kalorija za svega pola sata.

Galerija

Bonus video: