Armstrong konačno priznao da se dopingovao

Armstrong je zbog sistematskog dopinga u oktobru doživotno suspendovan i oduzeto mu je svih sedam titula pobjednika Tur de Fransa
2 komentar(a)
Lens Armstrong, Foto: Theaustralian.com.au
Lens Armstrong, Foto: Theaustralian.com.au
Ažurirano: 15.01.2013. 15:19h

Američki biciklista Lens Armstrong priznao je američkoj novinarki Opri Vinfri da se dopingovao tokom karijere, u intervjuu koji je obavljen u ponedeljak u njegovoj kući u Ostinu, u Teksasu, otkriva danas Asošiejted pres.

Armstrong, koji je zbog sistematskog dopinga u oktobru doživotno suspendovan i oduzeto mu je svih sedam titula pobjednika Tur de Fransa uporno je do sada negirao da je tokom karijere koristio nedozvoljena sredstva.

Armstrong se nekoliko sati prije intervjua izvinio dobrotvornoj fondaciji "Livstrong" čiji je on bio osnivač, a koja je nosila njegovo ime prije doping skandala.

U američkim medijima se prije 15 dana pojavila vijest da će Armstrong možda priznati da se dopingovao, jer bi time dobio šansu da nastavi sportsku karijeru u trijatlonu i maratonu.

Slavna američka voditeljka Opra Vinfri najavila je prije nedjelju dana na svom sajtu intervju sa Armstrongom koji će biti emitovan 17. januara na njenoj televiziji OVN.

Bonus video: