Dermaniju dvije godine robije zbog šverca 7,5 kg marihuane

Obrazlažući presudu sutkinja Sanja Konatar je kazala da je utvrđeno da je Dermani počinio djelo koje mu se stavlja na teret, a pri izricanju presude sud je imao u vidu količinu droge, da je prenosio iz Albanije i raniju osuđivanost
97 pregleda 0 komentar(a)
Arben Dermani, Foto: Jadranka Ćetković
Arben Dermani, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.06.2018. 14:13h

Državljanin Albanije Arben Dermani (39) osuđen je juče u Višem sudu u Bijelom Polju na dvije godine zatvora zbog šverca 7,5 kg marihuane.

Dermani je, prema optužnici, iz Albanije u Crnu Goru unio neutvrđenu količinu marihuane i prodao je na crnogorskoj teritoriji.

Službenici Grupe za suzbijanje droga su 18. aprila u mjestu Dolac, kod Berana, u porodičnoj kući Šćekića pronašli 7,5 kg marihuane.

Vještakinja forenzičke genetike Svetlana Đukić je utvrdila da biološki materijal na tri pakovanja droge potiče od Arbena Dermanija.

Obrazlažući presudu sutkinja Sanja Konatar je kazala da je utvrđeno da je Dermani počinio djelo koje mu se stavlja na teret, a pri izricanju presude sud je imao u vidu količinu droge, da je prenosio iz Albanije i raniju osuđivanost.

U julu prošle godine, Apelacioni sud je preinačio presudu Dermaniju, sa pet na godinu manje zatvora, zbog šverca 80 kilograma marihuane.

Dermani je u aprilu prošle godine švercovao drogu sa N.N. iz Andrijevice, koji je osuđen na istu kaznu zatvora.

Bonus video: