istraga protiv kuča

Vuković saslušana povodom ubistva majke: Pištolj mi je još pred očima

Ivana je, prema informacijama “Vijesti”, potvrdila da je ranije bila u emotivnoj vezi sa okrivljenim
55 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 20:11h

Dvadesetjednogodišnja Ivana Vuković, čiju je majku Milijanu krajem decembra bombom usmrtio Goran Kuč, kazala je da joj je još pred očima pištolj, kojim joj je prijetio bivši momak, nakon što je aktivirao eksplozivnu napravu.

Ivana Vuković je to saopštila u okviru istrage protiv Gorana Kuča (28) iz bjelopoljskog sela Ivanje, koji se tereti za teško ubistvo.

Kuč je, kako se sumnja, 20. decembra 2012, u kući Radivoja Vukovića aktivirao eksplozivnu napravu, od koje je stradala domaćinova supruga Milijana, dok je kćerka Ivana teško povrijeđena.

Ivana je, prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, potvrdila da je ranije bila u emotivnoj vezi sa okrivljenim. Objasnila je da su raskinuli prije godinu, ali da su u međuvremenu ponekad razgovarali telefonom.

Rekla je da se sa Goranom srela 15-ak dana prije tragedije u Bijelom Polju, kada mu je navodno ponovila da ne želi više da se viđa s njim.

Ivana Vuković je ispričala i da se ne sjeća momenta kada je Kuč aktivirao bombu

Ivana Vuković je ispričala i da se ne sjeća momenta kada je Kuč aktivirao bombu, ali da joj je “još pred očima pištolj kojim joj je prijetio”.

Kazala je da je tada doživjela šok, čije posljedice još osjeća.

Kuč je, tokom saslušanja u Višem državnom tužilaštvu, priznao izvršenje djela.

Sagovornik “Vijesti” je kazao da je okrivljeni ponavljao da ne zna šta se desilo i šta ga je navelo da baci bombu. Isti izvor tvrdi da je Kuč jasno negirao da te večeri nije imao pištolj.

Nakon ubistva, gradom se pričalo da se Kuč odlučio da baci bombu, pošto nije privolio Ivanu da ostane s njim u vezi.

On je navodno u više navrata pokušavao da razgovara sa njenom porodicom, koja se protivila da njih dvoje budu zajedno.

Kuč je te večeri došao u kuću Vukovića sa svoje slave.

Sagovornik “Vijesti“ iz policije kazao je tada da je, osim bombe od koje je stradala Milijana, u kuću Vukovića ubacio i suzavac, koji se nije aktivirao.

Ista takva naprava, takođe neaktivirana, pronađena je gotovo na samom ulazu u kuću.

Nakon ubistva, gradom se pričalo da se Kuč odlučio da baci bombu, pošto nije privolio Ivanu da ostane s njim u vezi

Kuč je, kako se pretpostavlja, oko 21 čas došao na vrata Vukovića, ali ga je Ivana spriječila da uđe unutra. Nastavio je da gura vrata, koja je tada sa unutrašnje strane zadržavala Milijana, dok je Ivana otrčala u drugu sobu da telefonom oca pozove u pomoć. Kuč je potom, kroz staklo na vratima, u hodnik ubacio bombu kašikaru, od koje je Milijana na mjestu stradala a zatim otvorio vrata i, pored beživotnog tijela žene, zaputio se prema sobi u kojoj je bila Ivana.

Pošto je ona odbila da pođe s njim, okrivljeni je izašao iz kuće i kroz prozor, u Ivaninu sobu ubacio suzavac. Pokušao je da aktivira još jedan, a kada mu to nije pošlo za rukom, pobjegao.

Ivana je zadobila povrede od gelera u predjelu lijeve nadlaktice, podlaktice i lijeve potkoljenice i više dana se liječila na hirurškom odjeljenju bjelopoljske Opšte bolnice.