Asanović traži da je vrate na posao

Ona je, u oktobru prošle godine, tužila Univerzitet tražeći poništenje odluke o prestanku radnog odnosa od septembra prošle godine
330 pregleda 0 komentar(a)
Pravni fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pravni fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.01.2013. 19:46h

Na pripremnom ročištu, u sporu po tužbi bivše saradnice na predmetu Opšta teorija prava Slađane Asanović, sudija Danilo Jegdić je odlučio da sasluša tužiteljku, sprovede pisane dokaze, pribavi statut fakulteta i izvještaj prosvjetne inspekcije koji je sačinjen po zahtjevu Asanović.

Ona je, u oktobru prošle godine, tužila Univerzitet tražeći poništenje odluke o prestanku radnog odnosa od septembra prošle godine, te poništenje odluke kojom je na mjesto za koje je konkurisala, izabran drugi kandidat.

Njena punomoćnica, advokat Jadranka Kasalica je, na jučerašnjem ročištu, istakla da niko od profesora koji predaju predmet za koji je konkurisala nije učestvovao u sačinjavanju izvještaja na osnovu koga je izvršen izbor kandidata, već su ga sačinili profesori sa drugog fakulteta i druge katedre.

“Tužiteljka smatra da je to tendenciozno urađeno, kako ona ne bi dobila posao”, navela je Kasalica.

Spor se nastavlja 14. februara, a počeo je u odsustvu tuženog, koji je uredno pozvan i nije opravdao svoj izostanak.

Iako je Asanović ranije najavila i podnošenje tužbe za mobing, bivša saradnica će odlučiti o eventualnom podnošenju takve tužbe, nakon završetka ovog spora, i odgovora koji čeka od Pravnog fakulteta o njenom zahtjevu za zaštitu od mobinga.

Osim nje, bivši saradnici u nastavi na Pravnom fakultetu, koji takođe tvrde da su nezakonito otpušteni Lana Burić i Nikola Mugoša, ali i bivši dekan Drago Radulović, takođe će pravdu potražiti na sudu.

Bonus video: