Emil Pupović: Talenat za budućnost

Iako će za mjesec dana napuniti 16 godina, budvanski kik - bokser Emil Pupović je rezultatima i potencijalom u prethodnoj sezoni zaslužio naslov najboljeg sportiste Budve.
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2013. 13:53h

Osim toga, Kik-boks savez Crne Gore je 15-godišnjeg Budvanina, Pupovića, proglasio za najboljeg crnogorskog kadeta.

Tek, seriju sjajnih uspjeha Pupović je započeo na državnom prvenstvu u Ulcinju početkom prošle godine, na kojem je uz titulu prvaka Crne Gore u kategoriji do 69 kilograma lajt-kontakta, od sudijske komisije proglašen i za najboljeg borca turnira, nosioca “Zlatne rukavice”.

U junu 2012. godine, nakon tek dvije od aktivnog početka bavljenja kik-boksom, Pupović je pobijedio i na međunarodnom turniru u Rožajama, a nisku uspjeha nastavio je na Evropskom kupu u Tešnju i međunarodnom turniru u Sarajevu.

Tek najbolji takmičar budvanskog „City Starsa“, najavio je ogroman potencijal, a sa kondicionim trenerom Veselinom Strugarom, trenerima Aleksandrom Alješčanovim i ocem i trenerom Enisom, Emil ima sve uslove da se ostvari i u najjačoj konkurenciji.

- Imamo dobre uslove za rad, i u dogovoru sa ruskim trenerom Alješčanovim i Strugarom, Emil će u ovoj sezoni preći u juniorsku konkurenciju i disciplinu ful-kontakt. Zadovoljan sam dosadašnjim rezultatima takmičara u klubu, ali i priznanjima koje dobijamo za naš rad, pa ćemo nastaviti u istom ritmu. Želimo da naš klub, grad Budvu, i državu Crnu Goru promovišemo medaljama sa najvećih takmičenja i u potpunosti smo okrenuti ka tom cilju - kazao je Enis Pupović.

Bonus video: