Dvodnevni pritvor za Zindovića, branio se ćutanjem

U krvi Zindovića četiri sata nakon ubistva utvrđena je koncentracija alkohola koja je prešla jedan promil
132 pregleda 18 komentar(a)
Enigma, Foto: Obrad Pješivac
Enigma, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.01.2013. 18:05h

Jovici Zindoviću (37) iz Mojkovca, koga žabljačka policija sumnjiči za krivično djelo ubistva u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, Viši državni tužilac u Bijelom Polju odredio je dvodnevni pritvor.

Kako TV Vijesti saznaje, Zindović se na saslušanju branio ćutanjem. Nezvanično, Zindović je u Luku Popovića (30) iz Pljevalja ispalio dva hica, pa se dovodi u pitanje teorija o ubistvu iz nehata.

Tijelo žrtve prevezeno je u Klinički centar Crne Gore gdje će se, po nalogu zamjenice VDT iz Bijelog Polja Ljubinke Madžgalj, koja je obavila uviđaj, izvršiti obdukcija.

U cilju vještačenja, Forenzičkom centru u Danilovgradu dostavljen je revolver koji žabljačka policija pronašla kod osumnjičenog.

Rukovodilac Ispostave policije u Žabljaku Dragan Slavulj saopštio je da su u nedjelju u 23.15 časova primili obavještenje da se u jednoj od soba hotela "Enigma" u Žabljaku dogodilo ubistvo.

Ubistvo u hotelskoj sobi: Nastradao Pljevljak Luka Popović >>>

"Odmah smo izašli na lice mjesta i u hotelu, među više gostiju zatekli i lice Z.J. iz Mojkovca koji je saopštio da je lišio života P.L. O događaju smo odmah obavijestili VDT iz Bijelog Polja koji je naložio da se lice mjesta obezbijedi do njihovog dolaska. Z.J. je odmah lišen slobode i priveden u službene prostorije. Kroz naš postupak saslušani su svjedoci događaja", kazao je Slavulj.

Uz pretpostavku o nepažljivom rukovanju revolverom, tragediji je vjerovatno doprinijela i oklonost da je četiri sata kasnije u uzorku krvi Zindovića utvrđena koncentracija alkohola koja je prešla jedan promil

Više bliskih osoba, među kojima izvršilac i žrtva, svoj cjelodnevni boravak na Žabljaku nastavili su u sobi. Epilog je tragičan, a prilikom uviđaja nije konstatovana nikakva premetačina koja bi ukazivala na fizički konflikt.

U sobi je zatečeno beživotno tijelo Luke Popovića sa veoma izraženom povredom na glavi. Iza lica koja su do tragičnog momenta boravila u sobi, na stolu je ostala jedna neispijena flaša piva.

Uz pretpostavku o nepažljivom rukovanju revolverom, tragediji je vjerovatno doprinijela i oklonost da je četiri sata kasnije u uzorku krvi Zindovića utvrđena koncentracija alkohola koja je prešla jedan promil.

Nastradali Luka Popović Murga, često je boravio na Žabljaku odakle je porijeklo njegovog oca. Imao je brojna prijateljstva i važio je za elokventnu i omiljenu osobu.

Imao je brojna prijateljstva i važio je za elokventnu i omiljenu osobu. Njegova sestra od strica nevjenčana je supruga Darka Šarića, Pljevljaka za kojim se traga. Sa braćom Šarić u rodbinskim odnosima je i osumnjičeni Zindović koji je bio u braku sa njihovom rođenom sestrom.

Bonus video: