Istraživanje dokazalo: Seks omiljena aktivnost ljudi

Seks je ljudima draža aktivnost od, na primjer, zabave sa alkoholom, pa čak i od druženja sa sopstvenom djecom
8 komentar(a)
seks, Foto: Shuterstock
seks, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 14.01.2013. 12:22h

Nakon sakupljenih rezultata, pokazalo se da je seks zaista najdraža aktivnost ljudi, piše t-portal.

Naučnici su pratili dnevne događaje u životima ispitanika

Psiholozi sa novozelandskog Univerziteta Kanteburi sproveli su istraživanje kojim su željeli da otkriju koliko je ljudima važan seks u odnosu na druge stvari u njihovu životu.

Rezultati su iznenadili sve – seks je ljudima draža aktivnost od, na primjer, zabave sa alkoholom, pa čak i od druženja sa sopstvenom djecom.

Od brige za djecu do video igrica

Naučnici su pratili dnevne događaje u životima ispitanika, a svaki ispitanik morao je da ocijeni koliko ga koja aktivnost zadovoljava i ispunjava. Svoje izvještaje ispitanici su slali SMS-om.

Kako tvrde stručnjaci, ne treba prigovarati na rezultate jer djeca nisu na ljestvici prioriteta

Ispitanici su ocjenjivali 30 aktivnosti – od brige za djecu do video igrica, a činili su to na osnovi niza kriterijuma u kojima je glavni zadatak bio odrediti stupanj zadovoljstva zbog određene aktivnosti.

Nakon sakupljenih rezultata, pokazalo se da je ispitanicima najdraža aktivnost seks. Nakon toga slijede dobre zabave koje uključuju alkohol pa kvalitetno provedeno vrijeme sa djecom.

Kako tvrde stručnjaci, ne treba prigovarati na rezultate jer djeca nisu na ljestvici prioriteta. Okviri ocenjivanja bili su drugačiji, a naravno da su svim ljudima djeca najvažnija.

Bonus video: