Bar: Gačević povukao prijavu protiv Luke Đurovića

“Bojan Gačević je dao izjavu kojom je demantovao ono što je rekao u policiji, ističući da je 100 odsto siguran da ga nije povrijedio Luka Đurović”
569 pregleda 0 komentar(a)
Luka Đurović, Foto: Luka Zeković
Luka Đurović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.01.2013. 16:52h

Kontroverzni Baranin Luka Đurović, za kojim je bila raspisana lokalna potjernica zbog sumnje da je povrijedio Bojana Gačevića (28) u diskoteci “Studio” 5. januara, u subotu je sa advokatom došao u zgradu policije, saznaju “Vijesti”.

Pojava Đurovića iznenadila je policajce, ali i činjenica da se povrijeđeni Gačević predomislio i povukao prijavu, tako što je pred osnovnim državnim tužiocem Milenkom Magdalinićem porekao izjavu koju je dao inspektorima, u kojoj je tvrdio da ga je Đurović povrijedio.

“Bojan Gačević je dao izjavu kojom je demantovao ono što je rekao u policiji, ističući da je 100 odsto siguran da ga nije povrijedio Luka Đurović”, kazao je “Vijestima” Magdalinić.

Policija je nakon toga poništila lokalnu potjernicu za Đurovićem, koji je u policijskim krugovima označen kao vođa najjačeg barskog kriminalnog klana.

Policija je u petak, 11. januara oko 16 časova, pretresala stan Đurovića. Pretres je obavljen po nalogu tužioca, jer policija danima nije mogla da uđe u trag Đuroviću, za koga se sumnjalo i da je napustio državu.

“Bojan Gačević je dao izjavu kojom je demantovao ono što je rekao u policiji, ističući da je 100 odsto siguran da ga nije povrijedio Luka Đurović”

“Obavljen je pretres Đurovićevog stana u Ulici maršala Tita u Baru. Đurović nije nađen, pa će za njim biti raspisana lokalna potjernica”, rečeno je tada “Vijestima” u policiji.

Đurović je bio sumnjičen da je prošle subote, oko tri sata, bez povoda, počeo da gađa staklenim flašama Gačevića, koji je s prijateljima bio u diskoteci “Studio” .

Od udaraca flašama, Gačević je zadobio posjekotine po glavi, ali i nekoliko modrica zbog čega mu je ukazivana ljekarska pomoć.

Đurović je od početka oktobra prošle godine na udaru istrage specijalnog tima Uprave policije. Policija je od Đurovića i njemu bliskih osoba oduzela dokumentaciju firmi, lokala i apartmana, koje imaju u Baru.

Oduzet mu je i luksuzni oklopni džip “merecedes G 500”, s dodatnom opremom za obezbjeđenje, koji štiti i od terorističkog napada, ali mu je nakon tromjesečne provjere prošle sedmice vraćen, jer policija tokom provjera nije našla ništa sumnjivo.

Iako je džip vraćen, policija je nastavila da provjerava Đurovića i ljude bliske njemu.

Luka Đurović je bio na spisku od 36 osoba, koje je tužilaštvo iz Rima u operaciji “Šah-mat” tokom 2010. godine sumnjičilo za šverc 87 kilograma kokaina. Tokom akcije hapšenja on nije nađen u stanu, a policija je tada tokom pretresa oduzela nekoliko kartica za mobilne telefone, računare ali i dijamant...

Pominjano je da je Đurović, navodno, sve to radio po nalogu Luke Bojovića, čiji je bio istureni vođa zadužen za Crnu Goru

Potraga za njim je bila na snazi nekoliko mjeseci, ali je u ljeto 2010. godine u Italiji obustavljen postupak protiv njega, jer nijesu nađeni čvrsti dokazi da je bio član međunarodne narkogrupe.

Đurović je godinama živio na relaciji Bar - Madrid - Beograd, a u protekle tri godine u medijima je pominjan kao osoba koja, navodno, ima veze s brojnim likvidacijama u regionu i Španiji.

Pominjano je da je sve to radio, navodno, po nalogu Luke Bojovića, čiji je bio istureni vođa zadužen za Crnu Goru.

Luka Đurović hapšen je ljetos u Hrvatskoj s nekoliko lažnih pasoša, a nakon jednomjesečnog pritvora, početkom avgusta pušten je na slobodu, nakon čega se vratio u Bar.

Bonus video: