Akcija Kiosk

Bar: Rasvijetljeno 13 krivičnih djela, uhapšeno 5 osoba

Iza rešetaka su završili četiri Baranina, braća Joksim (19) i Novica Filipović (20), Stevan Inić (19) i Goran Goca (19), kao i Podgoričanin Nebojša Vlahović (19)
532 pregleda 6 komentar(a)
CIgare, Bar, Foto: Uprava policije
CIgare, Bar, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 13.01.2013. 16:17h

Barska policija zaustavila je kriminalnu grupu, koja se organizovano bavila krađama na teritoriji te opštine i uhapsila pet mladića, dok se za jednim intenzivno traga.

Iza rešetaka su završili četiri Baranina, braća Joksim (19) i Novica Filipović (20), Stevan Inić (19) i Goran Goca (19), kao i Podgoričanin Nebojša Vlahović (19).

Hapšenje je izbjegao Ensar Šabotić (19) iz Bara.

Mladići su, kako se osnovano sumnja, izvršili 12 teških krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju u užem dijelu Bara, kao i u naseljima Šušanj, Zaljevo, Sustaši, Bjeliši, Popovići i Zeleni pojas.

Oni su organizovano provaljivali u kioske i stanove i kuće na teritoriji te opštine i krali cigarete, lap-top računare, LCD televizore i druge vrijedne tehničke uređaje.

Mladići su samo kioske na teriitoriji Bara oštetili za cigarete ukupne vrijednosti oko 32.000 eura.

Prema informacijama “Vijesti” iz barske policije akcija “Kiosk”, koja je zaustavila mladiće trajala je više mjeseci. U tom periodu prikupljana su obavještenja i podaci u cilju pribavljanja potrebnih dokaza za hapšenje.

Prilikom pretresa stana Filipovića policija je pronašla bunker sa cigaretama, ukupne vrijednosti oko 8.000 eura, koje su naknadno vraćene vlasnicima.

Prilikom saslušanja mladići su priznali izvršenje krivičnih djela, a nedugo posle njih uhapšeni su i Goran Goca i Nebojša Vlahović, koji je, navodno, i pronalazio kupce za ukradene cigarete i uređaje.

Filipovići, Inić, Goca i Vlahović sprovedeni su uz izvještaj nadležnom tužiocu, koji je klasifikovao krivična djela.