Savladana Škendija, Budućnost prva i nakon turnira u Brčkom

Izabranici Zorana Vukčevića savladali su danas makedonsku Škendiju 3:0 (25:14, 25:22, 25:21), i upisali sedmi trijumf u ovoj pilot regionalnom takmičenju
65 pregleda 0 komentar(a)
Irfan Hamzagić, Foto: Zoran Đurić
Irfan Hamzagić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.01.2013. 14:23h

Odbojkaši Budućnosti pobjedom su završili turnir u Brčkom, treći od četiri u Regionalnoj ligi – izabranici Zorana Vukčevića savladali su danas makedonsku Škendiju 3:0 (25:14, 25:22, 25:21), nakon 66 minuta igre, i upisali sedmi trijumf u ovoj pilot regionalnom takmičenju.

Crnogorski vicešampion je u na ovom turnir savladao i albanski Studenti (3:2), dok je poražen od domaćeg Jedinstva (3:0).

S obzirom na to da je Jedinstvo u drugom meču savladalo Studenti, takođe 3:0 (25:23, 25:21, 25:16), Podgoričani su zadržali dva boda prednosti u odnosu na Jedinstvo uoči posljednjeg turnira.

Nakon tri turnira i devet kola (svaki učesnik je domaćin jednog turnira), Budućnost, naime, ima 20 bodova, Jedinstvo 18, Studenti 13, a Škendija 3.

Posljednji turnir na programu je od 25. do 27. januara u Tirani.

"Očekivali smo malo težu utakmicu, ali u prvom setu odigrali smo veoma dobro. U drugom je ušla druga postava i trebalo joj je veremena da osjeti teren, ali su na kraju smo, ipak slavili, 3:0 i zadržali dva boda prednosti u odnosu na Jedinstvo. Ostaje nam turnir u Tirani, i nadam se da ćemo odigrati bolje nego u Brčkom i uspjeti da začuvamo prvu poziciju na tabeli", rekao je "Vijestima" korektor Podgoričana Irfan Hamzagić.

U odnosu na prethodna dva meča, Vukčević je izvršio jednu izmjenu u startnoj postavi, pa je na mjestu libera zaigrao mlađani Lakčević umjesto nešto starijeg Medojevića. Na servis Boškovića, Budućnost je odlično otvorila utakmicu i povela 6:1, što je bila samo uvertira za ubjedljivo dobijen prvi set., u kojem su se dobrom igrom isticali Vukašinović, Hamzagić, Bojić i Radović. Ubjedljiva prednost je omogućila Vukčeviću da u ovom setu u igru uvede Radulovića i Babića umjesto Boškovića i Bojića.

Pored Radulovića i Babića, u startnoj postavi na početku drugog seta bio je i mladi korektor Strugar (umjesto Hamzagića). Makedonci su vodili do polovine seta, a od drugog tehničkog tajm-auta su Podgoričani preokrenuli, ali je rezultatska neizvjesnost trajala do finiša. Međutim, sa dvije uzastopne greške igrače Škendije, Budućnost je stigla do nedostižnih 24:20.

Slična situacija se ponovila i na početku trećeg seta, kada je Vukčević u igru vratio prvog korektora Hamzagića, nakon čega su stvari došle na svoje mjesto, pa su Podgoričani na kraju stigli do maksimalne pobjede.

Budućnost – Škendija 3:0 (25:14, 25:22, 25:21)

Brčko – Dvorana: “Magnet”. Gledalaca: 100. Sudije: Mujo (Albanija) i Bašić (Bosna i Hercegovina). Poeni iz napada: Budućnost 38, Škendija 21. Poeni iz bloka: Budućnost 14, Škendija 10. Poeni iz servisa: Budućnost 5, Škendija 3. Greške: Budućnost 23, Škendija 18.

Budućnost: VUKAŠINOVIĆ 14, Babić 6, Medojević (libero), LAKČEVIĆ (libero), BOŠKOVIĆ, Radulović 1, JEČMENICA 7, HAMZAGIĆ 14, BOJIĆ 4, RADOVIĆ 7, Strugar 4.

Škendija: V. VELA 7, Baftjari, MEMEDI (libero), ISLAMI 6, AJETI 11, G. VELA 4, Idrizi, LJUMA 5, HAMZA 1, Semi, Selmani.

Bonus video: