Bijelo Polje: Bombom na kafić

Nepoznati počinilac bacio je ručnu bombu, čiji su geleri pričinili znatnu materijalnu štetu na objektu
180 pregleda 4 komentar(a)
Bomba Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Bomba Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 13.01.2013. 11:26h

Ispred terase ugostiteljskog objekta „Trokadero“ Samira Mekića, koji zakupljuju braća Dejan i Darko Golubović, u bjelopoljskom naselju Lješnica juče oko 3 časa poslije ponoći bačena je eksplozivna naprava.

Nepoznati počinilac bacio je ručnu bombu, čiji su geleri pričinili znatnu materijalnu štetu na objektu, parkiranom „renou 25“ i okolnim kućama.

Dejan Golubović se bavi građevinarstvom, a njegov brat ugostiteljstvom i slove za poštene momke i radnike.

“Prije nekoliko mjeseci uzeli smo od Samira Mekića, koji živi u Njemačkoj, lokal u zakup. Svi koji nas iole poznaju mogu potvrditi da radimo časno i pošteno i trudimo se da se nikome ne zamjerimo. Da je bačena eksplozivna naprava primijetili smo juče oko 7.30 časova, kada smo došli da otvorimo objekat. Niko od komšija sa kojima smo razgovarali nije čuo eksploziju”, ispričao je Dejan Golubović i dodao da je lično otišao u stanicu policije i prijavio slučaj.

“Šteta je velika jer su polomljena stakla na lokalu i oštećen unutrašnji inventar”, dodao je on.

Muradif Polumenta, jedan od najstarijih stanovnika naselja, kaže da nije čuo eksploziju.

“Ništa neobično nijesam primijetio i tek jutros kada sam prošao pored lokala, zapazio sam policiju i čuo da je neko bacio bombu. Braću Golubović mi komšije doživljavamo kao dobru djecu”, kazao je Polumenta.

Uviđaj su obavili inspektori bjelopoljske policije koji su potvrdili da se radi o bačenoj ručnoj bombi, a materijalni dokazi izuzeti sa mjesta događaja biće upućeni na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Bonus video: