Maksimalan poraz Budućnosti od Jedinstva

Izabranici Zorana Vukčevića poraženi su večeras u Brčkom 3:0 (25:21, 25:21, 25:19) od domaćeg Jedinstva, u drugom kolu trećeg od četiri turnira ovog pilot regionalnog takmičenja.
0 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.01.2013. 20:39h

Budućnost je propustila priliku da, praktično, odluči pobjednika prve Balkanske lige, kolo prije kraja trećeg turnira, a posebno prije posljednjeg turnira u Tirani – ekipa Zorana Vukčevića, oslabljeni za kapitena Marka Đuranovića (obaveze na fakultetu), poražena je od domaćeg Jedinstva sa maksimalnimh 3:0, za sat i 17 minuta igre.

Tom pobjedom, Jedinstvo se primaklo Budućnosti na samo dva boda zaostatka, četiri kola prije kraja pilot izdanja regionalnog takmičenja, pa će odluka o prvom mjestu pasti u glavnom gradu Albanije, od 25. do 27. januara.

Podgoričani su bili slabiji u svim elementima igre, osim što su imali tri greške manje od rivala. Postava tehničar Bošković, korektor Hamzagić, primači Vukašinović i Bojić, srednji blokeri Ječmenica i Radović, te libero Medojević, nije imala svoj dan, kao što ni igrači sa klupe, Babić, Radulović, Lakčević i Strugar nijesu uspjeli unijeti preokret protiv razigranog domaćina.

"U utakmicu smo ušli bez emocija, a tako nije smjelo da bude. Zato se nijesmo ni mogli nadati boljem rezultatu. Dali smo maksimum, ali ovoga puta to nije bilo dovoljno. Istina, mogli smo to da sebi dozvolimo zbog prednosti sa prethodna dva turnira. Nadam se da ćemo se spremiti za 15 dana i da ćemo izgledati mnogo bolje, jer možda je ovo i realno poslije pauze koju smo imali. Ostaje nam utakmica koju moramo da dobijemo i nadam se da ćemo je dobiti i iz Brčkog ćemo otići sa dvije pobjede, što je, ipak, dobro pred odlučujući turnir u Tirani", rekao je “Vijestima” srednji bloker Budućnosti, Ivan Ječmenica.

Podgoričani su loše otvorili meč, Jedinstvo je na servis Kisića vrlo brzo povelo 6:1. Budućnost je uhvatila priključak na 13:13, ali to je bilo sve što su gosti uspjeli da urade u ovom setu, u kojem su jedino Hamzagić i Ječmenica imali relativno dobar kontinuitet.

Budućnost je u drugom setu povela 8:6, ali su Brčaci serijom 4:0 (tri bloka Gajića na servis preokrenuli i više nijesu ispuštali vođstvo. Slično je bilo i u trećem setu, Podgoričani su imali 10:6, domaćin je poravnao na 11:11, a onda je u finišu, na servis tehničara Kisića (dva asa), Jedinstvo otišlo na nedostižnih 24:18 i potpuno zasluženo došao do tri boda.

U drugom meču ovog kola albanski predstavnik, Studenti iz Tirane, savladao je makedonsku Škendiju 3:0 (25:16, 25:14, 25:14). Nakon osam kola, Budućnost vodi sa 17 bodova, Jedinstvo ima 15, Studenti 13, a Škendija 3.

Budućnost u trećem, posljednjem kolu turnira u Brčkom, sjutra u 13 sati, igra sa Škendijom.

Budućnost – Jedinstvo 0:3 (21:25, 21:25, 19:25)

Brčko – Dvorana: “Magnet”. Gledalaca: 500. Sudije: Ristoski (Makedonija) i Mujo (Albanija). Poeni iz napada: Budućnost 35, Jedinstvo 42. Poeni iz bloka: Budućnost 7, Jedinstvo 10. Poeni iz servisa: Budućnost 3, Jedinstvo 4. Greške: Budućnost 19, Jedinstvo 16.

Budućnost: VUKAŠINOVIĆ 7, Babić, MEDOJEVIĆ (libero), Lakčević, BOŠKOVIĆ 1, Radulović, JEČMENICA 5, HAMZAGIĆ 19, BOJIĆ 10, RADOVIĆ 3, Strugar.

Jedinstvo: Đ. Teodorović, Stančić, D. TEODOROVIĆ 10, GAJIĆ 6, Janjić 4, ČOLO 6, Hukićević, ČENDIĆ 14, KISIĆ 4, B. TRAKIĆ (libero), E. Trakić, RADIĆ 12.

Bonus video: