"Argo" najbolji film po izboru kritičara

Nagradu za originalni scenario dobio je Kventin Tarantino za "Đangovu osvetu", dok je za kameru nagrađen Klaudio Miranda za film "Pijev život"
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2013. 11:15h

Film "Argo" Bena Afleka proglašen je za najbolji film na dodjeli nagrada Kritiks čojs u Los Anđelesu. Afleku je dodijeljena i nagrada za režiju za film o krizi talaca u Iranu koji je nominovan za nagrade Oskar američke Akademije filmske umjetnosti i nauke u sedam kategorija.

Udruženje američkih i kanadskih TV, radio i onlajn kritičara proglasilo je "Wreck-It Ralph" najboljim animiranim filmom

Danijel Dej-Luis je za ulogu u filmu "Linkoln" proglašen za najboljeg glumca, dok je nagrada za najbolju glumicu pripala Džesiki Čestejn za ulogu u "Zero Dark Thirty".

Nagradu za originalni scenario dobio je Kventin Tarantino za "Đangovu osvetu", dok je za kameru nagrađen Klaudio Miranda za film "Pijev život".

Nagrade za scenografiju i kostim dodijeljene su za film "Ana Karenjina", dok je za montažu nagradu kritičara osvojio "Zero Dark Thirty".

Udruženje američkih i kanadskih TV, radio i onlajn kritičara proglasilo je "Wreck-It Ralph" najboljim animiranim filmom, "Searching for Sugarman" dobio je nagradu kao najbolji dokumentarac, "Silver Linings Playbook" je izabran za najbolju komediju, a film "Amour" nagrađen je kao najbolji film na stranom jeziku.

Galerija

Bonus video: