Policija pretresla stan Luke Đurovića

Pretres stana je obavljen po nalogu tužioca, jer policija danima nije mogla da uđe u trag Đuroviću, koji se sumnjiči da je nanio povrede Bojanu Gačeviću
303 pregleda 0 komentar(a)
specijalna policija, Foto: Arhiva Vijesti
specijalna policija, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.01.2013. 11:08h

Crnogorska policija pretresla je juče oko 16 časova stan kontroverznog Baranina Luke Đurovića, koji se sumnjiči da je prošle subote povrijedio Bojana Gačevića (28) u diskoteci "Studio".

Pretres stana je obavljen po nalogu tužioca, jer policija danima nije mogla da uđe u trag Đuroviću, koji se sumnjiči da je te noći nanio povrede Gačeviću.

“Obavljen je pretres stana koji Đurović ima u Ulici maršala Tita u Baru. Đurović nije nađen, pa će za njim biti raspisana lokalna potjernica", rečeno je juče popodne "Vijestima" u policiji.

Đurović se sumnjiči da je prošle subote, 5. januara, oko 3 sata, bez povoda, počeo da gađa staklenim flašama Gačevića, koji je sa prijateljima bio u toj diskoteci.

Od udaraca flašama, Gačević je zadobio posjekotine po glavi, ali i nekoliko modrica zbog čega mu je ukazivana ljekarska pomoć.

Luka Đurović je u policijskim krugovima označen kao vođa najjačeg barskog klana, zbog čega je od početka oktobra prošle godine na udaru istrage specijalnog tima Uprave policije. Policija je od Đurovića i njemu bliskih osoba oduzela dokumentaciju firmi, lokala i apartmana, koje imaju u Baru ali i u tom dijelu crnogorske obale.

Njemu je tada oduzet i luksuzni džip “merecedes G 500”, sa dodatnom opremom za obezbjeđenje, ali je nakon tromjesečne provjere prošle sedmice vraćen Đuroviću, jer policija tokom provjera nije našla ništa sumnjivo.

Iako je džip vraćen, policija je nastavila da provjerava Đurovića i ljude bliske njemu.

Luka Đurović je bio na spisku od 36 osoba, koje je Tužilaštvo iz Rima u operaciji “šah-mat” tokom 2010. godine sumnjičilo za šverc 87 kilograma kokaina. Tokom akcije hapšenja on nije nađen u stanu, a policija je tada tokom pretresa oduzela nekoliko kartica za mobilne telefone, računare ali i dijamant...

Potraga za njim je bila na snazi nekoliko mjeseci, ali je u ljeto 2010. godine u Italiji obustavljen postupak protiv njega, jer nijesu nađeni čvrsti dokazi da je bio član međunarodne narko grupe.

Đurović je godinama živio na relaciji Bar - Madrid - Beograd, a u protekle tri godine u medijima je pominjan kao osoba koja, navodno, ima veze sa brojnim likvidacijama u regionu.

Pominjano je da je sve to radio, navodno, po nalogu Luke Bojovića, čiji je bio istureni vođa zadužen za Crnu Goru.

0 Luki Đuroviću je 2010. godine javno govorio i sada pokojni Baranin Danilo Radonjić, koji je u medijima tvrdio da je on posljednji vidio njegovog sina Slobodana, koji je nestao tog ljeta. Slobodan Radonjić nikada nije nađen, a njegov otac i Podgoričanin Dženan Ramović ubijeni su prošle godine u Zemunu.

Luka Đurović hapšen je ljetos u Hrvatskoj sa nekoliko lažnih pasoša, a nakon jednomjesečnog pritvora, početkom avgusta pušten je na slobodu, nakon čega se vratio u Bar.

Bonus video: