naj klub je akademik

Božović i Gušić najbolji džudisti u 2012.

Zdravstveni problemi onemogućili su osvajača svjetskog srebra u Parizu da napravi značajnije rezultate i u 2012. godini, koja je protekla u znaku juniora Nikole Gušića.
66 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gušić, Foto: Zoran Đurić
Nikola Gušić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.01.2013. 23:38h

"Čast da crnogorski barjak u defileu najveće svjetske smotre sportista, Olimpijskim igrama u Londonu, ponese džudista Srđan Mrvaljević, posebno je i zasluženo priznanje uspjesima sportista i rada Džudo saveza Crne Gore. Uz to, bili smo najbolji organizator takmičenja pod okriljem EJU, Evropskog kadetskog prvenstva u Baru", kazao je predsjednik DŽSCG Veselin Grbović, prilikom sumiranja uspjeha i dodjele priznanja najboljima u prethodnoj sezoni.

Zdravstveni problemi onemogućili su osvajača svjetskog srebra u Parizu da napravi značajnije rezultate i u 2012. godini, koja je protekla u znaku juniora Nikole Gušića. On je proglašen za najboljeg u prošloj godini.

To je zaslužio bronzom na juniorskom Evropskom prvenstvu u Poreču, osvajanjem seniorskog Evropskog kupa u Sarajevu, bronzom na Balkanskom prvenstvu, te naslovima državnog prvaka u konkurenciji juniora i seniora.

"“Velika mi je čast ššto sam proglaššen za najboljeg džžudistu Crne Gore u proššloj godini. Nagrada mi mnogo znači i daje snagu i motiv za dalji rad. Obećavam da ću priznanje opravdati dobrim rezultatima. Zahvalan sam svima koji su mi pomogli, a u predstojećoj sezoni imaću još bolje uslove. Prepoznat sam od strane COK-a kao olimpijska nada za 2016. godinu, a Savez mi je odobrio budžet za učešće na kampovima, Svjetskim kupovima... Sezonu ću početi sredinom februara, i nadam se da ću pripreme za to finiširati na nekom od kampova", kazao je 19-godišnji borac Akademika, koji nastupa u kategoriji do 66 kilograma.

Za najbolju džudistkinju je proglašena njegova klupska drugarica, Tanja Božović, seniorska prvakinja Balkana. Ona je juniorska i seniorska prvakinja države do 57 kilograma i ima i dvije seniorske bronze sa evropskih kupova.

"Nadam se još boljoj 2013. godini, jer sam dobila isti program kao Guššić i Anđela Džžaković. Dobili smo budžžet od 10 hiljada eura i nadam se da ćemo ga na pravi način iskoristiti", optimistična je Božžović.

Njihov klub, nikšićki Akademik, i ove godine je bio najbolji, dok je Arso Milić, kadet podgoričkog DŽK „Arso Milić” najbolji mladi džudista. To je zaslužio bronzom na Evropskom prvenstvu u Baru, te zlatom na Balkanskom prvenstvu.

Plakete su dobili svi osvajači medalja na međunarodnim takmičenjima.

Preporučujemo za Vas