Rasvijetljena krađa i oduzet pištolj na Cetinju

Sumnja se da je Z.K. odvalio katance sa bazne stanice – repetitora, u vlasništvu Crnogorskog telekoma koji se nalazi u Obzovici, a u kojem je smješten agrega
79 pregleda 0 komentar(a)
Pištolji, Foto: Tunisia.net
Pištolji, Foto: Tunisia.net
Ažurirano: 11.01.2013. 18:06h

Cetinjska policija rasvijetlila je tešku krađu u pokušaju i podnijela krivičnu prijavu protiv Z.K. (32), nastanjenog u Kotoru, zbog osnovane sumnje da je počinio to djelo.

Sumnja se da je Z.K. 1. januara u večernjim satima odvalio katance sa bazne stanice – repetitora, u vlasništvu Crnogorskog telekoma koji se nalazi u Obzovici, a u kojem je smješten agregat sa rezervoarom za pogonsko gorivo.

Navodi se da se osumnjičeni tada udaljio, ostavivši posude za pretakanje goriva, koje je policija pronašla pored agregata.

O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju.

“Cetinjska policija u večernjim satima oduzela je lovačku pušku marke Bereta kalibra i lovački karabin marke „Crvena Zastava, bez oružnih listova za držanje i nošenje oružja, o čemu je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo”, kaže se u saopštenju policije.

Protiv B.M. (47) iz Cetinja, koji je, kako se sumnja vlasnik tog oružja, biće podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeto oružje biće poslato na vještačenje u Forenzički centar.

Bonus video: