Tarantino "pukao" u emisiji: Nisam ja tvoj rob, ugasiću te

Poznati reditelj odbijao je da izrazi mišljenje o povezanosti između nasilja u filmovima i nasilja u stvarnom životu
79 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2013. 16:39h

Kventin Tarantino sukobio se sa prezenterom vesti britanskog kanala Channel 4 Krišnanom Guru Murtijem tokom intervjua vezanog za premijeru njegovog novog filma Django Unchained.

Poznati reditelj odbijao je da izrazi mišljenje o povezanosti između nasilja u filmovima i nasilja u stvarnom životu, a kada mu je definitivno "pukao film" i izvrijeđao je voditelja, poručivši mu da će ga "ugasiti".

Django Unchained govori o sudbini crnog roba na američkom Jugu. U filmu su očigledni razni činovi nasilja poput pucanja u lice, udaraca čekićem u glavu i tijela koje rastržu psi.

Premijera filma bila je odložena u Americi zbog tragedije u Konektikatu, a Tarantino je i tada izjavio da filmovi nisu krivi za nasilje, već oni koji to nasilje vrše.

Tarantino je priznao da je snimao nasilne filmove, ali je i negirao da to ima bilo kakve veze sa agresijom ljudi u stvarnom životu: “To je film, to je fantazija. To nije stvaran život”.

Upitan ponovo da li je siguran da ne postoji veza između nasilja na ekranima i onog u stvarnom životu, odbio je da odgovori.

“Neću da odgovorim na vaše pitanje. Nisam vaš rob i vi niste moj gospodar... Nisam ja majmun. Nije vaša prokleta stvar šta ja mislim o tome”, rekao je voditelju.

Nedugo po intervjuu, Guru Murti je “tvitovao” da je Tarantino “izgubio kontrolu”.

Galerija

Bonus video: