Blanka Vlašić se vraća na proljeće

„Posljednji treninzi su pokazali da mi treba još vremena. Intuicija mi govori da ne žurim i ovaj put ću sebe poslušati”, napisala je Vlašić na svom sajtu
0 komentar(a)
Blanka Vlašić, Foto: Reuters
Blanka Vlašić, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2013. 14:50h

Povratak Blanke Vlašić je opet odložen - najbolja svjetska skakačica uvis je na svom sajtu objavila da se takmičenjima vraća na proljeće, kada počinje sezona na otvorenom.

„Posljednjih mjeseci noga mi je bitno bolje. Treninzi su otišli na viši nivo i moje sposobnosti su jako porasle. Pojedini specifični pokazatelji na najvećem su nivou ikada”.

„Sve mi je to ulivalo nadu da ću nastupiti na nekoliko dvoranskih mitinga, počevši u Splitu 29. januara, a sve zaokružiti na Evropskom prvenstvu u Geteborgu početkom marta”, objavila je Vlašić.

Ipak, povreda skočnog zgloba i Ahilove tetive, zbog koje je propustila Olimpijske igre u Londonu, još nije potpuno zaliječena.

„Posljednji treninzi su pokazali da mi treba još vremena. Intuicija mi govori da ne žurim i ovaj put ću sebe poslušati”.

„Sve ovo vrijeme do sada i iskušenja kroz koja sam prošla tokom 2012. opominju me da je bolje početi tri mjeseca kasnije nego se odlučiti na povratak jedan sat prerano”, zaključila je Blanka Vlašić.

Bonus video: