Godinu i tri mjeseca zatvora za krađu tašne Gabrijele Đukanović

Đurovićev branilac, advokat Radonja Drakulović žalio se na presudu, smatrajući da je kazna previsoka
811 pregleda 0 komentar(a)
"luj viton" torba, Foto: Ebuypurses.com
"luj viton" torba, Foto: Ebuypurses.com
Ažurirano: 11.01.2013. 13:36h

Podgorički Viši sud potvrdio je presudu Branislavu Đuroviću koji je osuđen na godinu i tri mjeseca zbog krađe tašne Gabrijeli Đukanović, supruzi Aca Đukanovića.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Jelena Perović-Kovačević osudila je Đurovića na godinu i tri mjeseca zatvora zbog te ške krađe počinjene na račun Gabrijele Đukanović, u junu prošle godine.

Đurovićev branilac, advokat Radonja Drakulović žalio se na presudu, smatrajući da je kazna previsoka.

Đurović je osuđen zato što je, u aprilu prošle godine, sa klupe u Karađorđevom parku ukrao žensku tašnu, u kojoj su bile stvari u vrijednosti preko 3.000 eura. Iako je njegova supruga vlasnica tašne, kao oštećeni u tom postupku pojavio se Aco Đukanović.

Sudija je tada navela da je Đurović više puta osuđivan, odredila mu obavezno liječenje kao heroinskom zavisniku i objasnila, iako je on tvrdio da u tašni nije bilo toliko novca, da je sud, kao mjerodavnu, uzeo u obzir izjavu Đukanovića.

Đukanovići su tvrdili da je u tašni “luj viton”, koja nije pronađena, bio novčanik sa 350 eura, dvije koverte sa 1.500 i 500 eura, dva “svarovski” privjeska, veća količina sitnijeg novca, naočare “Dolče i Gabana”, kreditne kartice i knjiga “Rat i mir” i dokumenta.

Bonus video: