Von: Osjećam se sjajno

Američka skijašica Lindzi Von rekla je danas da se osjeća spremnom i da jedva čeka naredne trke u Svjetskom kupu u Sankt Antonu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2013. 14:48h

Američka skijašica Lindzi Von rekla je danas da se osjeća spremnom i da jedva čeka naredne trke u Svjetskom kupu u Sankt Antonu.

"Osjećam se sjajno. Ponovo se osjećam spremnom i jedva isčekujem naredne trke u Austriji. Uzbuđena sam što se vraćam trkama, izuzetno sam srećna povratku u Svjetski kup", rekla je Vonova.

Četvrostruka prvakinja u generalnom plasmanu Svjetskog kupa nije se takmičila od 16. decembra prošle godine, kada je pala u prvoj trci veleslaloma u Kurševelu. Poslije te trke je objavila da će se vratiti u SAD i potpuno oporaviti od stomačnih tegoba zbog kojih je novembra bila u bolnici.

"Tokom bolesti, nisam se više osjećala spremnom za takmičenje. Moje noge više nisu bile toliko jake. U nekim trenucima morate prije svega da slušate svoje tijelo, a sada je najbitnije da se osjećam spremnom i jakom", istakla je Vonova.

Američka skijašica otkrila je sredinom decembra da je 2008. godine patila od depresije i da je koristila ljekove kako bi prevazišla poremećaje u raspoloženju.

Vonova će se vratiti u Sankt Antonu, a ona je već propustila šest trka, tako da ima malo šansi da odbrani titulu. Bila je četvrta, a sada je sedma na tabeli, sa 725 bodova manje od prvoplasirane Tine Maze iz Slovenije.

Takmičenje u Svjetskom kupu nastaviće se za vikend kada će se održati spust i superveleslalom u Sankt Antonu.

Bonus video: