Žene više strahuju od viška kilograma nego od raskida

19 odsto njih plaši se iznosa koji će zateći na bankovnom računu, poslije prazničnih popusta
0 komentar(a)
žena, djevojka, Foto: Shutterstock.com
žena, djevojka, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 10.01.2013. 09:57h

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja koje je obavljeno među ženama, pripadnice nježnijeg pola više strahuju od viška kilograma nego od raskida.

Skoro trećina žena, koje su učestvovale u studiji, priznala je da se više boji da stane na vagu posle novogodišnjih praznika, nego da bude ostavljena. Svega 12 odsto njih je izjavilo da više strahuju od raskida.

Averzija koju žene imaju prema mjerenju poslije prazničnog hedonizma, tolika je da taj čin odlažu i do dvije nedjelje poslije Božića. Uprkos činjenici da se 26 odsto žena uopšte ne ugoji tokom novogodišnjih praznika, čak 40 odsto njih odbija da stane na vagu, odmah poslije Božića.

Ipak, ubjedljivu pobjedu odnio je strah od odlaska kod zubara. Čak 32 odsto ispitanih žena reklo je da se plaši da sjedne u zubarsku stolicu, dok 19, 5 odsto strahuje da će ih kolege vidjeti gole.

Dalje, 19 odsto njih plaši se iznosa koji će zateći na bankovnom računu, poslije prazničnih popusta. Devet odsto ima strah od polaganja vozačkog ispita.

Ovo je istraživanje pokazalo i da je 18 odsto odraslih spremno da slaže prijatelje i porodicu ukoliko prekrše novogodišnju odluku. Muškarci po ovom pitanju lažu više od žena, 20 odsto njih trudiće se da uvjere svoje prijatelje da se i dalje pridržavaju odluke, iako su je već prekršili. Kod žena ovaj procenat iznosi 17 odsto, a 20 odsto njih priznaje da bi bilo zadovoljno ako bi uspjeli da svoje novogodišnje odluke održe bar duže nego njihovi prijatelji.

Bonus video: