Boreta iz zatvora širi biznis u Budvi

Budvaninu, osuđenom na trodecenijsku zatvorsku kaznu, data građevinska dozvola da dogradi svoj poslovni centar
151 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2013. 11:53h

Opština Budva izdala je krajem novembra prošle godine građevinsku dozvolu Budvaninu Saši Boreti, za dogradnju i nadogradnju dijela poslovnog centra „Potkošljun“ koji je u njegovom vlasništvu, na ulazu u grad kod velikog kružnog toka.

Iako se Boreta već sedmu godinu nalazi u Istražnom zatvoru u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, a u međuvremenu je pravnosnažno osuđen na 30 godina zatvora zbog podstrekavanje na ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, budvanski Sekretarijat za prostorno planiranje izdao je građevinsku dozvolu na njegovo ime.

Kako piše u građevinskoj dozvoli, za koju je sredinom septembra prošle godine Boreta podnio zahtjev resornom opštinskom sekretarijatu, dozvoljava se dogradnja i nadogradnja prizemlja, dva sprata i potkrovlja ukupne bruto građevinske povšine 539 kvadrata.

To je ujedno i predviđeno važečim Detaljnim urbanističkim planom “Potkošljun”.

Dio zgrada Saše Borete na ulazu u Budvu

Dozvolom su obuhvaćene parcele 1234 /1 i 1234/9 KO Budva, na kojima je, kako piše u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, Boreta vlasnik prvog sprata ukupne površine od 120 kvadrata, dok je prizemlje od 162 kvadrata i dvorište od 67 kvadata vlasništvo njegove supruge Marine Borete.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: