Završena istraga protiv Grgurovića: Ubrzo optužnica za teško ubistvo

U dosadašnjem toku istrage, osumnjičeni se branio ćutanjem, a njegov branilac je ranije izjavio da će odbranu iznijeti na glavnom pretresu
118 pregleda 1 komentar(a)
Oliver Huter ubistvo, Foto: Zoran Đurić
Oliver Huter ubistvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.01.2013. 15:34h

Više državno tužilaštvo u Podgorici okončalo je istragu protiv Cetinjanina Mihaila M. Grgurovića (32), osumnjičenog za ubistvo sugrađanina Olivera Hutera (30), kazao je “Vijestima” njegov branilac advokat Zoran Piperović.

U dosadašnjem toku istrage, osumnjičeni se branio ćutanjem, a njegov branilac je ranije izjavio da će odbranu iznijeti na glavnom pretresu.

Piperović je dodao da su saslušani svjedoci, kao i predstavnik oštećene porodice koji se pridružio krivičnom gonjenju protiv Grgurovića.

Zamjenica višeg državnog tužioca Olivera Ražnatović, navela je da postoji osnovana sumnja da je Grgurović 30. avgusta 2012. godine oko 09,45 časova u Ulici vojvode Boža u Cetinju, sa umišljajem iz bezobzirne osvete ubio Olivera Hutera.

U naredbi piše da je sa s njim bio u svađi zbog događaja od prije više godina, kada je bio fizički napadnut od Olivera Hutera i njegovih roditelja Miodraga Hutera i Dragice Huter, a tada je Grgurović zadobio povrede.

U naredbi tužioca piše da je na raskrsnici Ulice vojvode Boža i Nikca od Rovina, vozilom "opel astra" udario u motocikl kojim je upravljao Huter.

Nakon toga, Huter je krenuo da bježi Ulicom vojvode Boža u pravcu gornjeg dijela grada Cetinja, a okrivljeni je držeći u ruci pištolj nepoznate marke, potrčao za njim i ispalio u njegovom pravcu više metaka. Jedan od tih hitaca ga je pogodio u leđa, u središnjem podlopatičnom predjelu, pa je Huter preminuo usljed iskrvavljenja iz rascjepa srca i lijevog plućnog krila.

Bonus video: