Vah je bio dopingovan protiv Klička!

"U ovom trenutku sam siguran i priznajem da se potvrdilo prisustvo zabranjenih supstanci u mom organizmu tokom napada na titulu, ali još ne znam kako!?", rekao je Poljak...
56 pregleda 3 komentar(a)
Kličko i Vah, Foto: BETA/AP
Kličko i Vah, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 09.01.2013. 10:53h

Dva mjeseca nakon meča za titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji verzija WBO, WBA, IBF i IBO, potvrđeno je da normalan čovjek, ma koliko bio hrabar, ne bi mogao izdržati kanonadu udaraca kojom je Vladimir Kličko obasuo izazivača Marijuša Vaha iz Poljske.

Naime, potvrđene su sumnje iz tabora ukrajinske braće šampiona, Vladimira i Vitalija Klička - Poljak Vah je kanonadu izdržao pod dejstvom dopinga.

"U ovom trenutku sam siguran i priznajem da se potvrdilo prisustvo zabranjenih supstanci u mom organizmu tokom napada na titulu, ali još ne znam kako!? Znam da sam prije meča konzumirao puno suplemenata, ali koji su od njih bili zabranjeni ne znam u ovom trenutku. Sprovešću i ličnu istragu, jer nisam to uradio svjesno. Zasad su predmet sumnje moji treneri, ali javno neću imenovati nikoga dok se ne otkriju svi detalji", kazao je Vah za "Boxer.org".

Još nije poznato na koliko će kolos iz Poljske biti diskvalifikovan, ali je prva sumnja o dopingu Vaha potekla od menadžera braće Kličko, Berndta Bentea, koju su, međutim, demantovali iz tabora Marijuša Vaha.

U meču 10. novembra u Hamburgu Vah je iznenađujuće izdržao pravu kanonadu udaraca tokom meča, a ono što je na nogama istrpio tokom šeste, sedme i osme runde graniči se sa nevjerovatnim, pa je Vah zavrijedio nadimak Supermen!

Vah je bez brojanja istrpio čak 274 precizna udarca teškaša Vladimira (koji je ukupno pogodio čak 425 puta ili prosječno je zadavao 11 udaraca u minutu), a Bente je izrazio sumnju da je koristio steroide koji neutrališu bol.

Nakon pozitivne A probe, i B uzorak je pokazao prisustvo steroida pa se pretpostavlja da će Vah dobiti kaznu od godine zabrane nastupa u profesionalnom ringu.

Vahu je mlađi od braće Kličko nanio prvi poraz u profesionalnom ringu, u kojem je slavio u 27 prethodnih mečeva.

"Razočaran sam i sva je sreća da imam bezrezervnu podršku porodice i drugova. Sva je prilika da me je neki od trenera dopingovao u dužem vremenskom periodu. Najveći je problem u mojoj istrazi što mi je u pripremama pomagao veliki broj ljudi. No, borac sam i trudiću se da se nakon kazne vratim na pređašnji nivo", zaključio je 33-godišnji Poljak.

Bonus video: