Kako da istopite masne naslage oko struka

Jeste li znali da vam, da biste dobili tanak struk, mogu pomoći borovnice, krastavac, aerobik?
159 pregleda 2 komentar(a)
stomak, Foto: Www.shutterstock.com
stomak, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 07.01.2013. 15:12h

Masne naslage na stomaku i struku koje se prelivaju preko kaiša i neodoljivo podsjećaju na vrh kolačića mafina, ovog mjeseca brojne će baciti u očaj.

Dobra vijest je da postoje efikasne metode topljenja nepoželjnih naslaga, a na vama je samo da odlučite da ih iskoristite.

1. Borovnica

Masne naslage na struku, tačnije one koje se nalaze oko unutrašnjih organa, najveći su neprijatelji ne samo linije, nego i zdravlja. Ipak je utješna činjenica kako se naslaga na tom području tijela najlakše otarasiti. Brojna istraživanja pokazala su kako borovnica efikasno pomaže u topljenju naslaga na stomaku. Šaka svježih borovnica dnevno umanjuje želju za prekomjernim konzumiranjem hrane, bogate su dijetalnim vlaknima koji djeluju blagotvorno kod snižavanja holesterola u krvi.

2. Krastavac

Odlična namirnica koja pomaže u izbacivanju tečnosti iz organizma je ključna u sprovođenju brojnih dijeta. Poželjno ga je jesti s korom koja podstiče organizam na varenje.

Krastavac je sastavljen od 95 odsto vode i spada u niskokalorične namirnice. Da bi se u potpunosti iskoristili njegovi aduti, krastavac se pri konzumiranju mora dobro sažvakati. A žvakanje je takođe važno i za pospješivanje sitosti.

3. Aerobik

Trčanje, kružni trening ili preskakanje užeta, sve što povećava broj otkucaja srca, djelotvorno je u namjeri da se riješi te nepoželjnih naslaga. Aerobik je najdjelotvorniji način sagorijevanja kalorija, zato budite dosljedni u izvođenju vježbi. Radite ih 30 do 45 minuta, tri ili četiri puta sedmično. Istraživanja su pokazala da su pravilni razmaci između treninga ključan faktor u topljenju masnog tkiva sa stomaka.

4. Intervalni trening

Intervalni trening dokazano ciljano smanjuje masnoće na stomaku. Vježbanje visokog intenziteta kao što je intervalno vježbanje u kojem izmjenjujete kratke i izrazito intenzivne vježbe s vježbama niskog intenziteta ili razdobljem odmora, otpušta bujicu hormona, uključujući epinefrin, koji omogućava tijelu sagorijevanje kalorija čak i nakon što prestanete da vježbate.

5. Vježbe snage kombinujte s kardio vježbama

Smanjenje opsega određenih područja vašeg tijela, teško je uočljivo ako radite samo vježbe snage, no one u kombinaciji s kardio vježbama daju i te kako dobre rezultate.

Iako je ustaljeno da su trbušnjaci djelotvorni u smanjenju masnih naslaga, to je svojevrstan mit, jer trbušnjaci učvršćuju mišiće, ali ne tope masnoće. Kako prenosi Zadovoljna.hr, u svakodnevni trening zato uvrstite kardio vježbe, poput onih za leđa koje će vam pomoći u skidanju masnih jastučića na području stomaka i oblikovati tako željeni struk.

Bonus video: