Mladić iz Crne Gore tereti se za 16 provala širom Danske

Policija vjeruje da je on u Dansku došao u septembru, zajedno sa rođakom i drugom iz djetinjstva da bi pljačkali
102 pregleda 12 komentar(a)
pljačka, lopovi, Foto: Shutterstock
pljačka, lopovi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.01.2013. 10:17h

Sedam četkica za zube, ženska torba, mobilni telefon i gomile nakita, srebrenine i kompjuteri samo su dio dokaza koji policiju vode do otkrivanja grupe muškaraca i žena, pljačkaša iz Crne Gore, prenosi danski list “Frederiksborg”.

Mobilni telefon izgubljen tokom provale u Farumu doveo je policiju do podruma stana na Old Engveju u Gerlesu.

Policija je saopštila da je tu, gdje je juče uhapšen dvadesetjednogodišnjak iz Crne Gore, živjela sedmočlana banda. Policija vjeruje da je on u Dansku došao u septembru, zajedno sa rođakom i drugom iz djetinjstva da bi pljačkali. U novembru, policija je pretražila podrum na Old Engveju, u kojem su ukradene stvari skoro ispadale iz ormara i virile ispod kreveta.

Tokom preliminarnog saslušanja u sudu u Elsinoru, dvadesetjednogodišnjak je poricao da zna bilo šta o provalama i podrumu stana.“Kako možete reći da sam ja sve to uradio”, pitao je on preko prevodioca za srpskohrvatski

Policija, koja je iz podruma stana izuzela 1.000 uzoraka, do sada je ukradene stvari uspjela da poveže sa 16 provala i pljački u Hersholmu, Rudersdalu, Farumu i Slangerupu. Mladić iz Crne Gore tereti se za svih 16 provala. Policija očekuje da će doći do još ljudi. Tokom preliminarnog saslušanja u sudu u Elsinoru, dvadesetjednogodišnjak je poricao da zna bilo šta o provalama i podrumu stana.

“Kako možete reći da sam ja sve to uradio”, pitao je on preko prevodioca za srpskohrvatski.

Međutim, mladića je na fotografiji prepoznao i identifikovao gazda stana. Drugi dokaz je njegov novčanik sa ličnom kartom koji je nađen u podrumu stana.

Mladiću iz Crne Gore određen je pritvor do 31. januara, koji je on, u konsultaciji sa advokatom, prihvatio.

Bonus video: