Od Aleksandra ni traga: Ronioci u koritu Morače tražili nestalog Podgoričanina

Vraneš je posljednji put viđen u četvrtak 27. decembra u NLB banci, na Bulevaru Ivana Crnojevića, gdje je bio zaposlen
50 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Vraneš, ronioci, Foto: Zoran Đurić
Aleksandar Vraneš, ronioci, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.01.2013. 12:49h

Četiri ronioca iz Bijele i danas su bezuspješno pretraživali korito rijeke Morače u potrazi za nestalim Podgoričaninom Aleksandrom Vranešom (43).

Juče je u potragu bilo uključeno šest ronilaca, koji su pretraživali korito rijeke Morače od Slovenskog mosta nizvodno.

Prema riječima Danila Mijajlovića iz Ronilačkog centra u Bijeloj ronioci su se najviše zadržali na Kolovratu, koji se nalazi nekoliko stotina metara nizvodno od mosta.

“Oko 13 časova, nakon što je po planu pretražen dio korita, potraga je prekinuta. Ronioci su ronili dok je bilo kiseonika u bocama. Potragu je otežavao veliki vodotok i loša vidljivost, zbog kvara na kolektoru voda je bila prljava”, kazao je Mijajlović.

Vraneš je posljednji put viđen u četvrtak 27. decembra u NLB banci, na Bulevaru Ivana Crnojevića, gdje je bio zaposlen. Nakon što u petak, ali ni u ponedjeljak nije došao na posao, koleginica je pozvala Aleksandrovog brata Borisa i rekla mu da je zabrinuta. On je tada pokušao da ga pronađe, ali bezuspješno.

Boris Vraneš je ispričao “Vijestima” da je kasnije, uz pomoć portira, ušao u bratov stan u kom nije bilo nikakve premetačine. Aleksandrov mobilni telefon, torba i ID kartica bili su na stolu.

U međuvremenu, u drugu filijalu NLB banke jedan građanin donio je Aleksandrov novčanik. Pretraživanje korita Morače počelo je nakon što je on ispričao da je novčanik, ali i jaknu našao na Slovenskom mostu.

Jedan od rođaka nestalog Vraneša juče je ispričao da mu je sve jako čudno.

“Prije četiri mjeseca je kupio stan, opremio ga i da se ubije, to mi je čudno”, kazao je on.

Bonus video: