Vladimir Šoškić: Svi dokazi ukazuju na to da je moj sin ubijen

Vladimir Šoškić tvrdi i da “pojedinci žele da ponovo zataškaju cijeli slučaj i da mu nanesu još veći bol”
215 pregleda 8 komentar(a)
Vladimir Šoškić, Foto: Tufik Softić
Vladimir Šoškić, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 05.01.2013. 21:23h

Beranac Vladimir Šoškić, otac stradalog Miroslava, obratio se pismom redakciji “Vijesti”, u kojem navodi da ne želi nikog da optužuje „na pravdi Boga“, ali da mišljenje specijaliste za sudsku medicinu dr Šoća, i kasnije supervještačenje sudsko-medicinskog odbora u Beogradu, “jasno ukazuju da je njegov sin ubijen”.

„Zato me čudi odakle smjelost porodicama uhapšenih policijskih inspektora Kožara i Bojića da u toku istrage tvrde da su oni nevini i da negiraju mišljenje sudskih vještaka svjetskog glasa. Uostalom, istraga poslije četiri godine nije pokrenuta na osnovu bilo kakvih pritisaka, nego na osnovu dokaza“, piše u dopisu Šoškića.

On se pismom obratio nakon što je porodica osumnjičenog inspektora Adnana Kožara reagovala tvrdeći da je “njihov sin nevin i da je nezakonito uhapšen”.

Vladimir Šoškić tvrdi da nijesu tačni navodi Kožara, da njihov sin-službenik policije “nikada nije kažnjavan”.

“Zna se da je Adnan imao brojne prestupe i da je zbog toga više puta bio na sudu, što građani Berana dobro znaju, iako se to vješto zataškavalo“.

Šoškić tvrdi da je upravo Kožara tužilac tokom nedavne rekonstrukcije opomenuo riječima: “Šta tek radite kada mi nijesmo tu”.

“Važno je napomenuti da je moj sin mjesec dana prije pogibije imao sukob sa Kožarom i ja mogu da sumnjam da je to jedan od razloga za likvidaciju. Prilikom rekonstrukcije je rečeno da je Adnan Kožar uveo Miroslava u stanicu policije i da ga poslije toga niko nije vidio“, rekao je otac stradalog Šoškića, koji je ogorčen izjavama porodica Kožar i Bojić.

Vladimir Šoškić tvrdi i da “pojedinci žele da ponovo zataškaju cijeli slučaj i da mu nanesu još veći bol”...

Vladimir Šoškić tvrdi i da “pojedinci žele da ponovo zataškaju cijeli slučaj i da mu nanesu još veći bol”

„Bilo bi časnije da uhapšeni inpektori Kožar i Bojić, umjesto što se poigravaju sa mojim bolom, ispričaju istinu i pokažu prstom na tadašnjeg načelnika beranske policije i na cijelu smjenu policajaca, koji su kritične noći prisustvovali likvidaciji moga sina. Tim prije, jer je po mom dubokom uvjerenju, više lica učestvovalo u ubistvu. Moje mišljenje je da je Miroslav ubijen u stanici policije i da je njegovo tijelo potom odneseno i bačeno u Lim”, tvrdi Šoškić, koji je naveo da više neće polemisati sa porodicama uhapšenih inspektora.

Bojići: Inspektori u pritvoru samo velikog zbog pritiska javnosti

Porodica Bojić, takođe je poslala pismo “Vijestima”, tvrdeći da su inspektori u pritvoru samo zbog pritiska javnosti na tužilaštvo u Bijelom Polju.

“I pored svih relevantnih činjenica i dokaza, tužilaštvo sve to odbacuje i vjeruje u priče rekla-kazala određujući im pritvor bez ijednog valjanog dokaza za njihovo zadržavanje, a to sve zbog pritiska javnosti. Ne želimo ni da pomislimo da Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju radi i donosi odluke o ljudskim životima usljed pritiska javnosti. Propusti koje je tužilaštvo napravilo od samog starta su za duža pisanja i kritike, a biće vremena i za to”, piše u dopisu porodice inspektora Željka Bojića. Porodica u podužem dopisu tvrdi da ima brojne dokaze koji će dokazati da Željko Bojić nema nikakve veze sa smrću Miroslava Šoškića...

Bonus video: