Kadetkinje juče u Baru nastavile pripreme za Evropsko prvenstvo

Nakon serije kontrolnih utakmica u slovenačkom Mariboru (pobjede protiv Austrije, Izraela i lokalne ekipe Formis, te porazi od Hrvatske i Slovenije), ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Crne Gore od juče se nalazi u Baru
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2013. 14:40h

Nakon serije kontrolnih utakmica u slovenačkom Mariboru (pobjede protiv Austrije, Izraela i lokalne ekipe Formis, te porazi od Hrvatske i Slovenije), ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Crne Gore od juče se nalazi u Baru gdje će odraditi pripreme i odigrati još nekoliko kontrolnih utakmica, u sklopu što boljih priprema za Evropsko Prvenstvo, koje se od 29. marta do 7. aprila održava u Baru i Kladovu (Srbija).

Selektor Marko Radusinović, kome u radu pomaže pomoćni trener Nikola Masoničić, za ovaj dio priprema pozvali su 15 igračica. To su tehničari Marija Đonović (Morača), Ivona Vojvodić (Galeb), Sara Bajčeta (Rudar), primači Iva Mandić, Nevena Pejović (Morača), Iva Vujošević, Aleksandra Ratknić (Galeb), srednji blokeri Nađa Janjević (Morača), Milica Mrvaljević (Budva), Marija Vukalović (Modriča, Bosna i Hercegovina), korektori Nataša Matanović, Katarina Budrak, Jovana Vukčević (Morača), Nikoleta Vujović (Galeb), te libero Anđelija Petrović (Rudar).

Inače, juče su u Rusiji, Češkoj, Ukrajini, Sloveniji i Grčkoj počeli kvalifikacioni turniri za jubilarno 10. kadetsko EP, koji će odrediti preostalih devet učesnika (pobjednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije). Osim domaćin, Crne Gore i Srbije, vizu za EP ima još i Turska, prvak Evrope 2011. godine.

Žrijeb grupa za EP na programu je 18. januara u Beogradu.

Bonus video: