Majka Zorana Vasovića: Moj sin ih pozdravio, a oni ga ubili s leđa

Majka ubijenog Zorana Vasovića priča za “Vijesti” o noći kada je stradao njen sin
795 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2013. 21:03h

Olga Vasović, majka nedavno ubijenog Beranca Zorana Zoka Vasovića, kazala je juče “Vijestima” da se njen sin pozdravio s jednim od napadača, prije nego su na njega zapucali, kako je rekla, mučki, s leđa.

Ona je rekla da su joj to ispričala djece od njene kćerke, koja su te večeri navodno izašla u grad sa Zoranom.

Vasović je ubijen u noći između 29. i 30. decembra, nakon što je izašao iz beranske diskoteke “Klub 29”.

Zbog sumnje da su pucali na njega, uhapšeni su vlasnik kluba Darko Milošević, Goran Vešović i Petar Vujović.

“Zoko je mirno sjedio u lokalu sa mojim unučadima, a njegovim sestrićem i sestričinom, N. B. studentom Više medicinske škole i S. V., koja je završila ekonomski fakultet. Djeca su prva izašla iz lokala i bili su na oko pet metara udaljeni od Zoka. Tada su se okrenuli, očekujući ujaka, koji se tada pozdravio sa Vešovićem, tapnuvši ga po ramenu.

Kada su se udaljili na oko desetak metara od Zoka, a on bio na par metara od vrata lokala, sa leđa je ispaljen rafal u mog sina. Unučad su pomislila da su petarde... Vešović je pritrčao i još pripucao na moga sina. Unuk je potrčao, a Vešović je uperio pištolj u njega, htio je da ga ubije. Međutim, na sreću pištolj je škljocnuo, nije imao metaka. Tada je pesnicom udario Vešovića, koji je pao. Unuk je slomio neku kost od tog udarca. Potom je potrčao ka ujaku, dozivajući ga. Sestričina ga je držala za ruku, govoreći 'ne daj se ujko'... Uzalud”, kazala je Olga Vasović.

Pomagao Vešoviću

Ona je objasnila da je njen sin poznavao Vešovića i da ga je “držao kao da mu je rod”. Pomagao je, prema njenim riječima, i Miloševiću, kome je pozajmljivao stolove i stolice za kafanu.

“I te noći, kada je na vratima sreo Vešovića i Miloševića, pozdravio je Vešovića, i tapnuo ga po ramenu i pozdravio ga, nazivajući ga po nadimku... Nije ni slutio da će zapucati, čim im okrene leđa”, kazala je Olga Vasović.

Tvrdi da se njen sin “bio u svađi” jedino sa vlastima, jer “ko god nije za njih, oni ubijaju”.

“Moj sin je mislio da istjera pravdu, ali nema pravde, nema države. Ubili su ga zato što je Srbin. Vikala sam mu, nije pomoglo. Ne može šut sa rogatim. Stojim iza svega što sam rekla, pa neka i mene okrive”, rekla je Olga Vasović.

Ona je istakla da su njenog sina do sada tri puta pokušavali da ubiju.

U bjelopoljskom Višem sudu u toku je suđenje sedmorici policajca iz Berana, optuženih da su 2007. pokušali da ubiju Vasovića, njegovog kuma Neđa Pekovića i Kolašinca Zlatibora Vrhovca.

Prethodno je Vasović bio na optuženičkoj klupi, zbog sumnje da je pokušao da ubije policajce, ali je oslobođen optužbe.

Kum: Upucan naočigled policije

Kum pokojnog Vasovića, Neđo Peković, rekao je da je ubistvo Zoranovo politički motivisano, a da je urađeno u sprezi sa beranskim narko dilerima. “Zoran Vasović te večeri nije bio naoružan.

Mučki je upucan s leđa, na očigled puno ljudi i beranske interventne jedinice. Ovo je očigledno da se radi o političkom ubistvu. Vasović se na suđenju u Višem sudu u Bijelom Polju još ranije žalio da će da bude ubijen, a pogotovo nakon posljednjeg, kada je bilo očigledno da će policajci koji su pucali na nas, biti osuđeni i otići u zatvor. I ja i Vasović smo očekivali ovakav ishod”, kazao je Peković.

On je demantovao da je Vasović bio u sukobu sa vlasnikom “Kluba 29”. “Da je imao problem sa vlasnikom tog noćnog kluba ne bi otišao nenaoružan. Osim toga, u diskoteci obezbjeđenje je bilo policijsko, koje je prije pet godina pucalo na mene i Vasovića. Jedan od tih policajaca koji je pucao na nas je Milan Boričić, a te kobne večeri je navodno oteo pištolj od Vešovića.

Ovo su moja saznanja nezvanična. Ima još svjedoka koja beranska policija nije ni pozvala, a bili su na lice mjesta, a iz Vasovićeve familije, a umro im je na ruke”, kazao je Peković. On je negirao i čaršijske priče - da je Vasović maltretirao goste u “Klubu 29”. U tokm klubu, kako je rekao, radio je i Zoranov sestrić, pa je zato tamo i odlazio.

Galerija

Bonus video: