NA METI NAVODNO I PRIPADNICI POLICIJE

Skadrani i Nikšićani izvršili pet ubistava, pripremali deset?

Sagovornici “Vijesti” bliski istrazi tvrde da sumnjaju da je jedan od pripadnika ovih grupa učestvovao u pokušaju ubistva navodnog pripadnika kavačkog klana u Herceg Novom, kao i da je Radulovićeva grupa “odradila” iste godine jedno ubistvo u Kotoru, koje su navodno naručili škaljarci
540 pregleda 30 komentar(a)
Ranko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ranko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.06.2018. 11:35h

Osumnjičene pripadnike tri kriminalne grupe uhapšene prošlog i ovog mjeseca Specijalno državno tužilaštvo istražuje zbog pripremanja deset naručenih ubistava i najmanje pet izvršenih, od kojih četiri u Albaniji, te niz drugih teških krivičnih djela, saznaju “Vijesti”.

Istražitelji su došli do Ranka Radulovića, šestorice Nikšićana i dvojice bosanskih državljana, nakon hapšenja Zlatka Matanovića prošog mjeseca, za kojeg tužilaštvo sumnja da pripada kriminalnom klanu iz Skadra, koji je navodno odgovoran za niz ubistava i drugih teških krivičnih djela u Albaniji i Crnoj Gori, rekli su “Vijestima” izvori bliski istrazi.

Nakon Matanovića, albanskog državljanina porijeklom iz Vrake koji živi u Crnoj Gori a uhapšen je u Skadru gdje živi i osumnjičeni šef te kriminalne grupe, uhapšeni su u junu Dejan Vujović (21) i Stefan Perović (19). Izvor iz istrage rekao je da dvojica Nikšićana pripadaju Radulovićevoj grupi. Neki od njih sarađuju sa tužilaštvom, što je istražitelje dovelo do dovoljno dokaza za hapšenje Radulovićeve grupe i otkrivanje njihovih navodnih veza sa škaljarskim klanom.

Izvor iz istrage tvrdi da su se Skadrani bavili ucjenama i švercom droge i moguće cigaretama, a da su u saradnji sa Nikšićanima izvršili četiri ubistva u Albaniji, uključujući i eksploziju u Skadru u januaru, kada je ubijen biznismen Ljuljzim Kula.

Sagovornici “Vijesti” bliski istrazi tvrde da sumnjaju da je jedan od pripadnika ovih grupa učestvovao u pokušaju ubistva navodnog pripadnika kavačkog klana u Herceg Novom, kao i da je Radulovićeva grupa “odradila” iste godine jedno ubistvo u Kotoru, koje su navodno naručili škaljarci.

Izvori “Vijesti” tvrde i da su ovim hapšenjima spriječili ubistva nekoliko sadašnjih ili bivših pripadnika policije, bezbjednosnih službi ili tužilaštva.

“Spriječili smo i naručena ubistva šest građana, među kojima je osuđivani kriminalac iz Podgorice, i jedan od poznatih nikšićkih kriminalaca”, rekao je jedan od sagovornika “Vijesti”. Ranku Raduloviću (58), njegovom brataniću Stefanu (22), rođaku Luki Raduloviću (24), Darku Vickoviću (38), Nikoli Mandiću (20), Ratku Martinoviću (38) i Radošu Petrušiću, bosanskim državljanima Nenadu Luburi (52) i Radoju Preradoviću (54) sudija za istragu Miroslav Bašović odredio je pritvor do 30 dana, nakon što su u ponedjeljak i utorak uhapšeni u Nikšiću.Policija traga za još nekoliko osoba iz te kriminalne grupe.