Šta ćemo čitati u 2013. godini?

Oni sa nešto "ozbiljnijim" književnim ukusom sačekaće treći dio trilogije Hilari Mantel o Tomasu Kromvelu
1 komentar(a)
Hilari Mantel, Foto: Telegraph.co.uk
Hilari Mantel, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 03.01.2013. 16:28h

Od novih avantura Džejmsa Bonda i Bridžet Džouns do novih romana Hilari Mantel i Stivena Kinga, 2013. obećava uzbudljivu književnu godinu.

Ljubitelji literature o Bridžet Džouns mogu da odahnu, jer se 2013. očekuju nove avanture simpatične junakinje Helen Filding.

Oni sa nešto "ozbiljnijim" književnim ukusom sačekaće treći dio trilogije Hilari Mantel o Tomasu Kromvelu.

Još jedan dvostruki dobitnik Man Buker nagrade Dž. M. Kuci objavljuje novi roman. "The Childhood of Jesus" (Isusovo djetinjstvo) je misteriozna priča o dječaku i muškarcu koji stižu u novu zemlju bez ikakvih uspomena i sjećanja, piše BBC.

U planu su i nove knjige nekadašnjih dobitnika Bukera Džulijana Barnsa i Margaret Atvud, a Haled Hoseini (Lovac na zmajeve) vraća se poslije pauze od šest godina na scenu sa "And the Mountains Echoed".

Tokom 2013. očekuju se i nova djela Džona Le Karea, Kejt Etkinson i Trejsi Ševalije kao i novi roman o Džejmsu Bondu iz pera Vilijama Bojda.

Tokom 2013. očekuju se i nova djela Džona Le Karea, Kejt Etkinson i Trejsi Ševalije

Elizabet Gilbert, autorka knjige "Jedi, moli, voli", vraća se romanu poslije 12 godina sa "The Signature of All Things".

Za one koji žele da vide nove talente tu je debi Tajre Selasi "Ghana Must Go", porodična drama iz pera britansko-američke spisateljice.

Stiven King će u septembru predstaviti nastavak svog horora "Isijavanje" u kome, 36 godina kasnije, doktor Slip prati Denija Toransa, dječaka koji je preživio užasne događaje u prvoj knjizi.

Bonus video: