Ubistvo Vasovića: Milošević tvrdi da je bio pijan i da se ne sjeća pucnjave

Vešović je takođe rekao da ne zna šta se te večeri desilo, jer je, kako je tvrdio kod tužioca, bio u teškom psihičkom stanju
360 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2013. 16:40h

Beranci Darko Milošević (34) i Goran Vešović (32), osumnjičeni za ubistvo sugrađanina Zorana Vasovića (41) i ranjavanje Nikole Vuksanovića (25) i Anđele Obradović (19), kazali su na saslušanju u tužilaštvu, da se ne sjećaju tog događaja.

Prema informacijama “Vijesti” Milošević je zamjenici višeg državnog tužioca Milici Rmandić objasnio da je u noći kada je ubijen Vasović bio pijan i da se ne sjeća događaja.

Vešović je takođe rekao da ne zna šta se te večeri desilo, jer je, kako je tvrdio kod tužioca, bio u teškom psihičkom stanju. Treći osumnjičeni Petar Vujović (26) kazao je da je bio svjedok pucnjave ali da nije učestvovao u događaju.

Vujović

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Jokan Varagić , postupajući po naredbi Rmandićeve odredio je Vešoviću, Miloševiću i Vujoviću pritvor do 30 dana.

Oni se terete da su 30. decembra, poslije ponoći, ispred diskoteke „Klub 29“ u Beranama, sa umišljajem ubili Vasovića i pokušali da ubiju Vuksanovića i Obradovićevu

Sumnja se da su sva trojica pucali iz pištolja, koje su neovlašćeno nosili. Vasović je pogođen sa osam metaka. Vuksanović i Obradovićeva su zadobili lakše povrede, koje nijesu opasne po život.

Nezvanične informacije govore da je Vasović te večeri došao sa društvom u diskoteku i nakon nekoliko ispijenih pića krenuo napolje. Za njim su izašli vlasnik diskoteke Milošević, Vešović i Vujović. Sumnja se da je nakon kiše metaka, ranjenom Vasoviću prišao jedan od njih i presudio mu sa još dva hica.

Ne zna se da li je ubistvu prethodila svađa u diskoteci.

U bjelopoljskom Višem sudu u toku je glavni pretres protiv sedam službenika beranske policije, zbog sumnje da su 5. novembra 2007. pokušali da ubiju Vasovića, njegovog sugrađanina Neđeljka Pekovića (26) i Zlatibora Vrhovca (22) iz Kolašina.

Na optuženičkoj klupi, prije toga, bili su Vasović, Peković i Vrhovac. Pokojnom vasoviću stavljalo se na teret da je pokušao da ubije policajca.

Viši sud u Bijelom Polju oslobodio ih je od optužbe, a takvu presudu potvrdio je i Apelacioni sud.

Galerija

Bonus video: