Obami se sviđaju "Zvijeri južnjačke divljine", "Pijev život" i "Argo"

Iznenađuje činjenica da se novi film Stivena Spilberga "Linkoln" nije našao na listi Baraka Obame
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2013. 16:35h

U osvrtu na 2012, magazin "Pipl" pitao je američkog predsjednika Baraka Obamu koji su po njegovom mišljenju bili najbolji filmovi u protekloj godini, a njegov izbor je na pao na tri ostvarenja - priču o Nju Orleansu nakon uragana Katrina, neobičnom epskom putovanju i političkom trileru.

Posljednji film koji je Obama izdvojio je "Argo", triler u režiji Bena Afleka

Ubjedljivo najbolje ostvarenje, po njemu, bilo je "Zvijeri južnjačke divljine" (Beasts of the Southern Wild), koji je, kako je rekao, odgledao zajedno sa prijateljima i rođacima.

"Sve nas je zadivio", kazao je Obama za film prvijenac Bena Zeitlina, koji je premijerno prikazan na Sandens festivalu i koji govori o fantastičnoj avanturi šestogodišnje djevojčice u gradu pogođenom prirodnom katastrofom.

Dječak i tigar

Američkom predsjedniku se dopao i novi film Anga Lija "Pijev život" o dječaku koji dijeli čamac za spasavanje sa bengalskim tigrom i čija nas odiseja suočava sa strahom od nepoznatog i vječnim pitanjem o postojanju Boga.

"Taj film je odličan. Dopao se cijeloj porodici, verovatno zato što smo prije toga pročitali knjigu", naveo je on.

Posljednji film koji je Obama izdvojio je "Argo", triler u režiji Bena Afleka, o političkoj situaciju u Iranu u periodu između 1960. i 1980. godine.

Iznenađuje činjenica da se novi film Stivena Spilberga "Linkoln" nije našao na listi Baraka Obame koji je ovo ostvarenje vidio prije nekoliko dana na privatnoj projekciji, ne štedeći hvale kako za film tako i za izvanrednu glumu Danijela Dej Luisa.

Galerija

Bonus video: