Veljović: Biće da se opet tresla gora, a rodio nerasvijetljeni slučaj

Veljović poručio da će saopštiti svoj stav o nekim "konkretnim pitanjima i relacijama organizovanog kriminala i korupcije, politike, bezbjednosnih službi, medija i nefomalnih centara moći"
73 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2012. 17:47h

Povodom istrage protiv šefa kriminalistike iz Budve Siniše Stojkovića, bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović saopštio je da nije ni sa kim razgovarao oko svog narednog radnog angažmana, ocjenjujući da je "indikativno da i ovaj kraj godine obilježavaju afere, navodno, nepoznatog autora".

"Indikativno je da i ovaj kraj godine, kao i prethodne, obilježavaju afere navodno nepoznatog autora, koje se pokušavaju povezati sa mojim ličnim i profesionalnim kredibilitetom", rekao je Veljović.

Komentarišući istragu Veljović je kazao: "Biće da se opet tresla gora, a rodio nerasvijetljeni slučaj", rekao je on, a potom i dodao da nečija "lična sujeta, mržnja i niske ambicije nadvladavaju razum i profesionalnost".

Čarapić: Stojković "sugerisao" tužiocu da se pazi pokrenutog postupka>>>

Veljović saslušavan dva i po sata>>>

Joković: Ne poznajem Stojkovića i nemam veze sa istragom>>>

Aktuelni savjetnik predsjednika Filipa Vujanovića poručio da će u narednom periodu iskoristiti mogućnost i saopštiti svoj stav o nekim "konkretnim pitanjima i relacijama organizovanog kriminala i korupcije, politike, bezbjednosnih službi, medija i nefomalnih centara moći".

Crnogorska policija je 28. decembra uhapsila šefa kriminalističke policije u Budvi Sinišu Stojkovića zbog sumnje da je pokušao da nezakonito utiče na osnovnog državnog tužioca u Podgorici Ljiljanu Klikovac, da ne preduzima dalje službene radnje u postupku koji se vodi protiv osumnjičenog Milenka Rabrenovića, bivšeg Veljovićevog vozača, zbog prijetnji upućenih novinarki Oliveri Lakić.

Siniša Stojković, Foto: Savo Prelević

Stojković je, kako piše u saopštenju vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić, pokušao da utiče na tužiteljku pojašnjavajući joj da bi to ugrozilo napredovanje Veljovića na mjesto direktora ANB-a kao i Vladana Jokovića na mjesto prvog čovjeka Uprave policije.

Osim toga, on je, kako je navelo tužilaštvo, naglasio i da su to kadrovske rotacije dogovorene u "političkom vrhu".

Veljović je juče, takođe, ispitan u tužilaštvu u svojstvu svjedoka u okviru istrage protiv Rabrenovića, za kojeg tužilaštvo sumnja da je u februaru 2011. godine grubo prijetio Lakićevoj i njenoj porodici.

Galerija

Bonus video: